БОЯН РАСАТЕ: МЛАДИ И НЕОПЕТНЕНИ ХОРА ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА

СПЕЦИАЛНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦИГАНИТЕ ИМ СЪЗДАВА ЧУВСТВО НА БЕЗНАКАЗАНОСТ

Боян Расате e роден на 2 септември 1971 година в София. Завършил е 7 гимназия. В момента завършва “Политически науки” в Нов Български университет. Председател на Български национален съюз и основател на движение “Гвардия”.

Женен с едно дете.
Младежите на Расате тогава отказаха да влязат в кандидат-депутатските листи, а няколко месеца по-късно официално се разделиха с Волен Сидеров, обвинявайки го, че е предал националистическата идея.

Едно интервю на Теодора Куцарова

Какво се случва в полето на българския национализъм г-н Расате?
В последно време стана много модерно куцо и сакато да се обявява за националист. Явно това е така, защото само тази идея не беше експлоатирана през последните 17 години. И така разни доносници, педофили и бивши либерал-демократчета отново се пребоядисаха и днес ни се представят като най-яростни защитници на Българщината. Разбира се същите тези, които в различна степен участваха в големият грабеж, днес са и „особено загрижени” за социалното благополучие на Българина. Но нещата скоро ще си дойдат на мястото, защото хората не са глупави и вече виждат истинското лице на тези лъжепатриоти.

Какво ще предприемете на местните избори?
Нашето движение съществува от 2001г. и е добре познато със своите многобройни и разнообразни инициативи, но досега не сме участвали в местни или парламентарни избори. Сега мисля, че е време това да се промени, за да могат млади и неопетнени хора да влязат в управлението на страната. Така че, ако ме питате дали ще участваме на месните избори – отговорът е „да”. Крайно време е на Българският избирател да се даде алтернатива на старите боклуци, които ни управляват вече четвърта „петилетка”.

Ще издигате ли свои кандидатури някъде?
Както казах ние участваме за първи път в подобен цирк, за това нямаме амбицията да издигаме свои кандидати в цялата страна. Ще участваме само в няколко областни града и други по-малки населени места, като всичките ни кандидати са предварително проверени и изпитани във времето.

В София се очертава апокалиптична предизборна битка между големите Овчаров, Костов и Борисов. Къде е вашата организация в нея?
Битката за София може да се нарече наистина апокалиптична, защото въпреки голямото крадене през годините на т.нар. „демократичен преход”, в нашия град е останало още много за грабене. Както сами разбирате, да бъдеш кмет на София е доста доходен семеен бизнес. Така че без значение кой ще бъде кмет, ние обикновените граждани и за напред ще живуркаме сред софийската мръсотия и престъпност, без изгледи скоро нещо да се промени. А и как да се промени, със стари курви нов бардак не се прави. Колкото до нас, ще видим, още не сме решили.

Какви са предвижданията Ви за представянето на доскорошния  ви партньор „Атака”?
С „Атака” се разделихме веднага след парламентарните избори 2005г., горе долу по времето, когато натам се засили притока на кариеристи и лъжепатриоти. Не искам да давам прогнози за това как ще се представят те, защото е важно как ще се представим ние. Едно обаче е сигурно, с всеки изминал ден в „Атака” остават все по-малко честни и достойни за уважение хора. „Атака” е казионна, псевдопатриотична медийна партия, която за двете години свое съществуване, въпреки огромните възможности, които има, не е направила нищо, освен да излага националната идея. Слава богу, че все повече хора осъзнават това.

Какъв е вашия коментар за циганските изстъпления  в кв. Красна поляна в София от изминалата седмица?
Както сами знаете Българите не за пръв път са обект на цигански изстъпления. Всеки път, когато се случи нещо подобно се намират хора, някои косвено – други директно, които оправдават престъпните действия  на циганите с това, че те първоначално били жертва на дискриминация или побой. Разбира се, това не е вярно, но и да беше, излиза, че в държавата няма закони и всеки онеправдан има правото да вземе правосъдието в свои ръце. Това специално отношение на държавата към циганите създава у тях чувство на безнаказаност и им дава кураж за нови беззакония и престъпления.

Вие бяхте особено активни след убийството в Захарна фабрика. Сега планирате ли нещо?

Да, ние бяхме в основата на протестите в „Захарна фабрика”. Също така, когато циганите в „Столипиново” разбиваха магазини и полицейски коли, ние организирахме обществен дебат „Кой  ще плати циганският ток”. Били сме и на много други места, където интересите на Българите са засегнати. И ако се направи анализ на случващото се в България през последните години, всеки нормален човек ще разбере, че проблемите между Българи и цигани стават все по-жестоки и все по-често. Излиза, че колкото по-добре се държим с циганите, толкова по-нагли стават те. Но това е нормално – кучето скача според тоягата. Днес обаче държавата се страхува да хване сопата и на нас не ни остава нищо друго освен да хванем нещата в свои ръце, за да оцелеем.

Какво мислите за модерната напоследък тема за дискриминацията, при която за щяло и нещяло се сезира комисията на Кемал Еюп?
Мисля, че тази комисия, за да оправдае своето съществуване, трябва да защитава справедливо и равнопоставено интересите на всички граждани на Република България. Днес тя се е превърнала от орган за защита, в инструмент за репресия  над Българите от страна на различните малцинства. Казвам това, защото само цигани и турци се жалват, докато за случай на защитен Българин аз не съм чул. Е, какво излиза, че в България няма Българи с нарушени граждански права, така ли? При това положение по-добре тази комисия да се разпусне.

Каква е най-лошата ни национална черта?
Грешно е да говорим само за лошите черти на Българина. Ние сме преди всичко смел, изобретателен, много горд и разбира се, красив народ. Наред с тези качества ние имаме и определени недостатъци. Сред тях са нашата прекалена търпимост и толерантност, които граничат с мазохизъм, както и характерният за нас индивидуализъм, който обрича нацията на разединение и самоизяждане.

Загубили ли са българите своята патриотичност?
Не, в никъкъв случай, макар да се полагат големи усилия в тази насока. Все повече Българи обръщат поглед към своите корени и традиции. Така че – победата ще бъде наша!


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Христо Михайлов : Сред българските политици има много добри ловджии

Иван Татарчев : Учудва ме алчността на сестрите

Иван Славков : Всичко опира до разпределение на откраднатото

Гергана Алексова : Ченгетата в БСП са силни

Антонела Понева : гражданите съвсем ясно казаха : "Не ви искаме"

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=268

Posted by on авг. 16 2007. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.