Бойко Борисов ловко надхитри американците, но Вучич го разкри


Вучич, Борисов и Дънчила Снимка: Правителствена информационна служба

Рядко на международна среща могат да се чуят толкова добри идеи, поднесени умело от ловки политически играчи. Заслужава си да се видят изявленията след четиристранния формат – Борисов, Вучич, Дачила и Ципрас в Букурещ. Опитните политици успяха да намерят фината балканска формула, с която да изпързалят „глупавите“ американци, европейци, че накрая и руснаци!!! Изявленията след разговорите нямат нужда от коментар:

Александър Вучич (премиер на Сърбия): „Борисов като сериозен, мъдър, умен политик, за да не го нарича Южен или Турски поток, го назова „Балкански“. Това е хъб в България, който взима руски газ от Турски поток, но и друга част чрез интерконектор от пристанище Александруполис, а в бъдеще и нещо от Средиземноморския газопровод, който идва от Израел и Кипър до Гърция. Но, Борисов е умен и го нарича „Балкански поток“, за да не забележат американците. Но ние знаем какъв е този газ. Това е 90 % руски, а 10 % друг. Участваме в това, няма съмнение. До няколко дни започваме работа и машините вече излязоха на терен. Енергийната карта на Балканите напълно се променя.“

Бойко Борисов (премиер на България): „Предложих това да бъде „Балкански поток“, за да не правим разлика между нашите страни. И все пак ще имаме втечнен газ от Израел и също така руски газ от Турски поток“.

Виорика Дънчила (премиер на Румъния): „Планираме газопровод, който да доставя румънски газ от Черно море до България, както и през Унгария до Австрия за всички европейски страни, за да не зависят само от един източник за снабдяване“.

От фейсбук профила на Калоян Методиев

Последвайте блога за свободни теми Общество Нет във Фейсбук; в Туитър и в Телеграм

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=16202

Posted by on мар. 30 2019. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.