БАЛКАНИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ВРЯТ И КИПЯТ

ЩЕ СЕ ПОВТOРИ ЛИ ИСТОРИЯТА ОТ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КОГАТО БАЛКАНИТЕ ПОДПАЛИХА И ЦЕЛИЯ СВЯТ?

Bosna sblasaciСред ерата на арабските революция политически пожар подпали Украйна. Сега започват да горят и Балканите – Босна и Черна гора. Огънят се прехвърля в Косово, а е може би е въпрос на време да обхване Албания и Македония. Сблъсъците в България, които станаха в Пловдив, едва ли ще са последните. Възможно е процесът да ескалира.

Във всички тези страни демократичните промени не оправдаха очакванията на населението. Производствените мощности и предприятия от ерата на комунизма изчезнаха, но нови почти не се появиха. Бедност, корупция, полуприкрити междуетнически конфликти разкъсват Западните Балкани. Настъпи срив на ценностите и внос на чужди стоки опустоши националните икономики. По всичко личи, че регионът навлиза в период на засилени турбуленции с неизвестен политически завършек. Облаците се сгъстяват на хоризонта, но не знаем колко силни ще са бурите и докъде ще ни доведат.

Всичко това става на фона  ислямистка инвазия, подкрепяна от Турция и петролните монархии от Залива. България и Гърция са подложени на безпрецедентен натиск от нелегални емигранти от Близкия изток, Африка и Азия по граници си. 

Всички елементи за експлозивната смес са налице – дано най-лошите прогнози не се сбъднат.

Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=8786

Posted by on фев. 15 2014. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.