АКО СТЕ ВЗЕЛИ МОЕТО МЯСТО, ИСКАТЕ ЛИ ДА ВЗЕМЕТЕ И МОЯТА ИНВАЛИДНОСТ?

Parkirane za invalidiРедът в един град започва от малките неща. Ако хиляди хора безнаказано и без да имат право паркират за места на инвалиди могат да решат, че могат да правят по същия начин и много други неща. Затова е важно редът да започне да се спазва там, където има най-голям трафик на хора.
Най-видимите места за подобен тип нарушения са хипермаркетите – огромно текучество автомобили и нулева регулация от страна на веригите. Резултат е безредие, безнаказаност и несправедливо общество. Разследване на Общество.нет по недвусмислен начин показа, че това е така: БЪЛГАРСКИЯТ ИНВАЛИД – НАЙ-БОГАТИЯТ ИНВАЛИД НА СВЕТА

Хърватите, въпреки че страдат в много по-малка степен от нашенските проблеми, са измислили остроумен начин да въвеждат ред в градската среда – чрез въпрос. На указаните места за инвалиди е добавена малка табела (на снимката): АКО СТЕ ВЗЕЛИ МОЕТО МЯСТО, ИСКАТЕ ЛИ ДА ВЗЕМЕТЕ И МОЯТА ИНВАЛИДНОСТ?

Подобна кампания би била много полезна за България, където суеверието е широко разпространено и възпира много хора от злоумишлени действия. Вероятно повече, отколкото страха от закона. Такива са реалностите.

Kaloyan Metodiev 2005Автор: Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=9470

Posted by on май 9 2014. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.