АЙХАН ХАШИМОВ: ДА СИ МЛАД КМЕТ Е ПРЕДИМСТВО

Ценя Доган, Станишев и Първанов като политици, казва кметът на община Лозница

 Айхан Хашимов е кмет на община Лозница. Роден е през 1976 година. Завършва „Публична администрация”, а в момента следва „Политически мениджмънт”. Член на ДПС. Неженен.

Вие сте един от най-младите кметове в България. С какво възрастта Ви е от полза и какви трудности срещате заради нея?
Ползите от младостта ми като кмет се изразяват в по-голямата динамичност, нови виждания относно начина на работа в една администрация и откриване на нови хоризонти за правене на политика, но с реални дадености. Другото важно предимство, което носи младостта е това, че можеш да бъдеш много по-гъвкав във всяко едно отношение и търсиш всякакви пътища без да кажеш „не може”, за да постигнеш целта си. Що се отнася до трудностите има и такива, като например това, че когато влезеш в контакт с дадена институция или организация понякога гледат с недоверие  на млади хора на отговорни постове, но това е въпрос на работа и виждане на самата институция. Разбира се, че понякога и те имат право да мислят така, но в крайна сметка младостта поне за мен носи много повече позитиви, отколкото негативи.
Може ли да се говори за сблъсък между поколенията в България?
За сблъсък между поколенията може да се говори, но не във всяка една сфера. Има някои области, които искат своя опит и дългогодишен труд, но ако говорим като цяло дали има сблъсък – да има го, но дали това ще завърши в полза на младите мисля, че зависи изцяло от нас, младото поколение. Най-правилната формула е това да стане с доказване на качества и умения от наша страна и много упоритост и труд, защото знаете, че власт се взема или се извоюва, а не се дава. Това трябва да бъде подходът, но пак казвам без конфронтации с по-възрастните. Във връзка с това искам да се обърна към по-големите – Вие имахте шанс да промените живота в нашата държава с цел да живеят по-добре Вашите деца, сега дайте шанс на нас да го променим така, както искаме ние да живеят нашите деца.
Какъв е най-ценният опит, който натрупахте по време на мандата си?
Преди всичко осъзнах това, че няма нещо по-добро от това, да се постига съгласие, без значение по какво отношение. Допитваш се до всеки, а то решението идва само. Така трябва да бъде в едно демократично общество.
Издигнат сте и подкрепен от ДПС. Как гледате на партията?
Преди всичко искам да благодаря на ръководството на ДПС, че ми дадоха шанс да изпълня дълга си към обществото, което ме е изградило като личност. ДПС по отношение на местната власт прилага най-успешната политика и мисля, че тези думи ще бъдат потвърдени на местния вот.
Как бихте коментирали събитията в Кърджали и настроенията за създаване на общ фронт срещу ДПС там?
Да се създава общ фронт е нещо, което сме виждали по време на развитието на обществено-политическия живот неведнъж за хилядолетия, но в политиката създаването на фронтове би трябвало да бъде по един такъв начин, че да не нарушава идеалите и принципите, които са заложени в партийните програми. Другото, което искам да кажа в конкретния случай е това, че от конфронтации от подобен тип страда обществото и самото население, а не политическите лидери, защото огънят се пали, а след изборите подпълвачите бягат.
Какво положително направи това правителство и какво не направи според Вас?
Първото и най-важно нещо е членството в Европейския съюз. Да сигурно има неща, които не са направени, но това го има във всяко едно правителство. По-важното е да видим какво не е направено и да се устремим към него.
Как се борите с престъпността във Вашата община?
Престъпността я е имало винаги и сигурно ще я има още доста години. По-важното е да се вземат адекватни мерки за нейното възпрепятстване. Конкретно в нашата община работим много добре съвместно с полицията и постигаме едно добро ниво, но има още какво да се желае. Оптимист съм в нашата работа, че ще постигнем по-добри резултати.
Следите ли националната политика? Бихте ли казали няколко имена на политици, които са Ви направили добро или лошо впечатление напоследък?
Разбира се, че следя националната политика, но се стремя да преценявам сам ситуациите и моментите, като не черпя много информация от медиите, без да ги обиждам, така съм свикнал. Що се отнася до имена – Ахмед Доган, Сергей Станишев, Георги Първанов – ценя качествата им като политици, които в тежки моменти намират баланса и мира в България.
Какви книги четете, имате ли любим автор?
По-скоро книги, в които мога да намеря философията за управление на цивилизации, империи и царства преди нас.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

БОЯН РАСАТЕ: МЛАДИ И НЕОПЕТНЕНИ ХОРА ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА

Христо Михайлов : Сред българските политици има много добри ловджии

Иван Татарчев : Учудва ме алчността на сестрите

Иван Славков : Всичко опира до разпределение на откраднатото

Гергана Алексова : Ченгетата в БСП са силни

 

Коментари

comments

Short URL: https://obshtestvo.net/?p=270

Posted by on авг. 22 2007. Filed under Интервю. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CHF =   лв
  EUR =   лв
  GBP =   лв
  RUB =   лв
  USD =   лв

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.