СТАТУЯTA НА ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ II ПРЕДИЗВИКА ВЪЛНА ОТ НЕГОДУВАНИЕ В ИТАЛИЯ

Статуя на папа Йоан Павел II беше поставена на гарата в Рим в края на май по повод 91 години от рождението на понтифа. Авторът е италианският скулптор и член на папската културна комисия Оливиеро Райналди.
След поставянето на монумента се надигна вълна от недоволство в медиите, в политическите среди и сред гражданите с мотива, че папата не е изобразен по подходящ начин. Критики дойдоха и от офицалния вестник на Ватикана –  L’Osservatore Romano.
На статуята папата е представен без врат. Главата му е почти напълно сферична. Пет метровият бронзов монумент се окисли още преди официалното си представяне. Абстрактното представяне на светия отец подрази римляните с прекалеността си. Идеята на автора е, че папата е представен като личност, която може да обединява в себе си всички хора, с любяща и всепрегръщаща природа.
Според някои папата прилича повече на Бенито Мусолини, отколкото на себе си, обяви пред АНСА, 42 годишен програмист. За 24 годишна американска туристка паметникът изобразява едно от онези странни същества от Стар Трек. Най-прагматично се изказа чистачката на гарата (46 годишната Мария), която обяви, че статуята ще се превърне в любимо свърталище за бездомните хора.
На което Райналди обяви, че ако бездомниците търсят подслон и го намират в статуята му той би бил щастлив. Скулпуторът обаче заяви, че ще нанесе някои корекции върху монумента. Предстои да се види. 

 
 
По информация на агенция АНСА


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ВЕРОНИКА ДЕНЕВА: В МОНЕТАТА ВИНАГИ ИМА ДВЕ СТРАНИ

ДЖИЙН САСЪН: НЯМАХ ПРЕДСТАВА КАК МОЖЕ ТОЛКОВА БОГАТА ФАМИЛИЯ ДА ЖИВЕЕ ТОЛКОВА БЕДНО

„ИЕРИХОН”С ПРОМОЦИЯ НА НОВО ВИДЕО – „МНОГО”

ЛАБИРИНТ   – Владимир Домозетски

ИЗВИНЯВАЙ, САЧМО!

ОТВОРЕНИ И ЗАТВОРЕНИ МАСИ – Елиас КАНЕТИ

МАСИТЕ – Елиас КАНЕТИ

УНИКАЛНАТА КОЛЕКЦИЯ НА БАНКЕРА ХАЙНРИХ ВАГЕНЕР ПРЕДСТАВЕНА В БЕРЛИН

СТАРТИРА ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ОНЛАЙН ПАРЛАМЕНТ

ПЕТЯ ПАВЛОВА: В БЪЛГАРИЯ НЕЩАТА СТАВАТ, НО МНОГО БАВНО И С ГОЛЯМ ЗОР

ЕДНА ПРИЧИНА В ПОВЕЧЕ ДА КАЖЕМ “HAPPY THANK YOU MORE PLEASE”

ОБЕДИНЕНИ В ОМРАЗАТА

ИЗЛОЖБА ПО СЛУЧАЙ 25 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА МАРК ШАГАЛ

НОВАТА КНИГА С РАЗГОВОРИ С ПАПА БЕНЕДИКТ ХVІ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4059

Posted by on авг. 31 2011. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.