ПОРЕДНИЯT СЛУЧАЙ НА УЛИЧНО НАСИЛИЕ ПОКАЗА, ЧЕ НЯМА БИВШИ ПРЕСТЪПНИЦИ

Карате си колата (или мотора) и засичате някого (или ви засичат) – нормална житейска ситуация, поне в Европа. В България обаче е упражнение пълно с подводни камъни и въпросителни – с мутри ли са се пресякли пътищата ти, с престъпни елементи, с някой изрод.
Накратко подобна случка се разиграва в Бургас в 1 часа посред бял ден на 20 септември 2009. Бивш полицай (обръщайте внимание на детайлите) Петко Лисичков (39 г.) карал мотора си  и засякъл някакво “Ауди”  Автомобилът застигнал моториста и го принудил да спре. Изкочили четири изверга и налетели на бой на бившия полицай, изкарали ножове, той се принудил да извади законно притежавания си пистолет и да стреля. Уцелил един от изродите с прякор Големия Риж (24 г.) и го убил. Последният ( интересно, че повечето хора с прякори са така) въпреки възрастта си има  дебело досие – кражби, побоища, рекет, стрелби… Останалите трима заплашили Лисичков със саморазправа. И най-вероятно имат повече ресурс да го направят, отколкото държавата.
И тук идваме до серията от въпроси?

– Как като участник в престрелка през 2007 г. в центъра на Бургас между наркопласьори и завършила с убийство на случайно минаващ студент, Големия Риж е на свобода само 2 години по-късно?

– Какво става с моториста, ако нямаше законно притежават пистолет и не беше полицай, а просто мъж на средна възраст? (унижено достойнство за цял живот, побой, рекет за семейството…)

– Докога ще се толерират от държавата мутренски местни групички, които се знаят във всеки град, квартал, общност?

– Изчезнали ли са мутрите от живота на обществото или така се опитват да ни убеждават няколко поредни правителства?

– Трябва ли да се арестуват тези остатъци оставящи слузести дири от 1990 година насам и да им се вземат бизнесите (кафенета, сервизи, автокъщи) Видяхме бомбата в Разлог уби жена с две деца на бивш висаджия сега „препран” държател на кафене. Има ли бивши мутри. (Това не въпрос)

– Доколко полицията на местно ниво се познава с контингента, работи с него и го закриля (анкета на в. Труд показа, че целият квартал Меден Рудник, където се развива случката, познава убития и прителите му и се страхува от тях и постоянния тормоз)

– Кого трябва да арестуват – самоотбранявящия се полицай или гнусните мутри? Кого го чакат двойни неприятности (съдебно преследване и преследване от мутри за отмъщение).

– Кога ще заживеем в уредено, модерно, европейско общество без организирана престъпност и криминални преходни метастази?

Ей, такива въпроси изникват след една обикновена за нашата действителност случка. И недейте забравя, че в нея може да се озовете и вие или член на вашето семейство. Просто живеем в такова общество.
 


Последни публикации:

БЕРЛУСКОНИ РЕАГИРА ОСТРО СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАРАДИ ГРУБАТА Й НАМЕСА

КОМУНИЗЪМ И ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ 1944 – 1989 – доц. Михаил Груев

ЗА И ПРОТИВ ШАМАРОСВАНЕТО НА ДЕЦАТА

НА БЪЛГАРИЯ Е НЕОБХОДИМА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА И ПРАГМАТИЧНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА – проф. Цачевски

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2519

Posted by on сеп. 21 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.