НЕМСКИ СЪД: „ОSSI” НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ

Повече от 20 години след обединението на Германия, съдът в Щутгарт, постанови, че бившите източногерманци – често наричани  „Ossi” – не са етническа група и следователно не могат да водят дела за дискриминация.
 
Случаят се отнася до 48 годишната библиотекарка от  бившата ГДР Габриела С. Тя твърди, че е била подложена на дискриминация, понеже открила, че на заявлението й за работа е написаната думата “Ossi” с минус отпред (на снимката), след което фирмата за производство на прозорци в която кандидатствала й отказала работата.
 
„Оssi” e израз употребяван за бившите жители на ГДР, който често се използва в негативен контекст. Затова Габриела започнала дело срещу компанията с искане да й се изплати 3 месечна заплата поради дискриминация на етнически принцип.

Но съдът се произнесе, че източногерманците не могат да се считат за отделно… племе. „Ние по-скоро считаме, че това е регионална принадлежност, а не етнически произод”, отсекли мъдрите съдии.
 
Междувременно от фабриката за прозорци обявиха, че не са я взели на работа, просто, защото нямала необходимата квалификация. Те добавиха, че минуса означава точно това, а “Ossi” са употребили в положителен смисъл. Стъкларите обясниха, че имат много източногермански работници и изразиха съжаление, че по погрешка са изпратили заявленията за работа, които са вътрешнофирмени документи обратно на кандидатите за работа.


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:
 

АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ В ШВЕЦИЯ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ ЗА НАРКОТИЦИ НА ДЕЦА

„ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ” НА СТАТУКВОТО В ССА

ВАТЕРЛОТО НА ВОЙВОДАТА ОТ РЗС

ПОЛИЦИЯТА В XXI ВЕК СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНОСТТА НА АВТОСТОП

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ РАЗРЕШИ ОЩЕ 4 ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ
КУЛТУРИ

КАКВО ИСКАМЕ ЗА ДЕЦАТА СИ?

КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ОРЪЖИЯТА НАМАЛЯВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА – МИТ ИЛИ
ИСТИНА?

ДЪРЖАВНИЯТ КОНТРОЛ Е ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО ПРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА
ХРАНИТЕ

ШВЕЦИЯ
И
НОРВЕГИЯ
ИЗПРАВЕНИ
ПРЕД ТИКТАКAЩА БОМБА НА ИСЛЯМСКО НАСИЛИЕ

ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ ИМА ГРАНИЦИ: ОСКАР ФРАЙЗИНГЕР OT
ШВЕЙЦАРСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ ПРЕД ДАРИК РАДИОКоментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3134

Posted by on апр. 16 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.