Връзката може да се разпадне поради на пръв поглед безобидни причини. Как да го предотвратите? – II

ДелфиниБомба със закъснител за много връзки: грешни представи за партньорството. Защото този, който вярва в тях, разрушава щастието си. Да се лъжеш е човешко, но в емоционалната област може да е много коварно.

“Погрешните представи – това са заблуди, които могат да застрашат една щастлива връзка”, казва психоложката д-р Дорис Волф, “ защото, ако се осъзнаят късно, става невъзможно тя да се спаси.” Експерти разкриват най-разпространените недоразумения: какви идеи се крият зад тях и как може да се намери изход от емоционалната “задънена улица”.

Продължение.

7 Заблуда Тайните разрушават доверието. Вие си мислите: “Който обича, той е честен с другия.” Но може ли да бъде играта с открити карти единственото доказателство за любов? Не! Защото пълната прозрачност може да развали магията на любовта. Малки признания- смешни, конфузни или куриозни- все някога ще се появят във всяка връзка. В това има и известна привлекателност. Но ако партньорът пази за себе си някой свои тайни, това не значи че той саботира връзката. Защото има някой табута, който не би трябвало да бъдат споменавани – по-горещи флиртове, предишни сексуални преживявания, защото могат да бъдат приети като нараняваща критика.

8 Заблуда Едва когато намерим г-н Идеалния трябва да останем с него. Ако мъжът на вашите мечти изглежда като Рики Мартин, богат е като Доналд Тръмп и нежен като Джони Деп във филма “Дон Жуан” ? Копнежът Ви е разбираем, но за съжаление идеалният мъж не съществува. “ А дори и да го намерите, той трябва постоянно да се напасва към Вашите претенции, за да отговаря на Вашите представи и за в бъдеще”, казва д-р Дорис Волф. Не трябва съзнателно да пренебрегвате представите си. Но ако искате да откриете всички прекрасни неща в любовта, не се ориентирайте към една “циментирана” идеална картина. Дайте шанс на чувствата си, като не пренебрегвате предупрежденията на вътрешния си глас, но продължавайте да се срещате с новия. Обещайте си, че ще “издадете присъда” над кандидата чак след десетата среща. А не на десетата секунда. А какво, ако партньорът Ви не отговаря на всички точки от Вашата лична “скала по Рихтер”, в крайна сметка нали затова имаме други приятели и приятелки?

9 Заблуда Добрият секс в началото е гаранция за успешна връзка. Разбира се сексът е важен в любовта и наистина е страхотно, ако една двойка изобщо не излиза от леглото през първите месеци. Но сексът като единствена основа за съжителство? Това не е достатъчно, защото все някога телесното привличане ще отслабне и ще настъпи отрезвяване. Тогава може би ще забележите, че извън кревата нямате нищо общо. Но важи и обратното – дълбоките чувства един към друг не са достатъчна гаранция, че вял секс в началото би могъл да прерасне в експлозивно желание. Ако в леглото всичко е супер – чудесно, наслаждавайте се на тази “гореща фаза”, защото добрият секс е предпоставка за пълноценна връзка,но само една от многото. Погрижете се да се развият и други аспекти на съвместния живот като доверие, уважение, любов, внимание, чувство за взаимна принадлежност. Ако еротиката в началото играе второстепенна роля, то  “ Простете се бързо с представата, че страстта ще се появи по -късно, ако в началото все още я няма” казва д-р Дорис Волф.

10 Заблуда Щом връзката върви добре човек може да се отпусне. Без преструвки, без опити за надмощие, без стратегически игрички – така би трябвало да върви в идеалния случай една връзка. Но това все още не значи, че човек може да се отпусне. Погледнете от друг ъгъл: бихте ли намерили за особено привлекателно, ако приятелят Ви се пъха при вас в леглото неприятно миришещ, ако постоянно използва вулгарни думи и освен това не сваля от себе си размъкнатия си анцуг ? Начертайте ясни граници. Да се чувствате спокойни с другия заздравява връзката и доверието в партньора, но това не означава, че не можете понякога да изразите.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=507

Posted by on май 3 2007. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.