ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА СТЪКЛОТО В GLASS DESIGN

Арт галерията GLASS DESIGN е приютила уникални художествени произведения от стъкло. Всички експонати са ръчна изработка на Виржиния Велчева.
Технологията е почти неизвестна у нас, но е добре позната на западноевропейските майстори от векове. Красивите форми се ваят чрез високотемпературно разтапяне (фюзинг) и оформяне (слъмпинг) на стъклото  в специална инфрачервена пещ.  Всяко произведение се изработва в един единствен екземпляр и е придружено със сертификат за уникалност.  От цели картинни композиции, през красиви женски силуети, бижута, та чак до кристални черепи – всичко е изработено с вкус към детайла и напомня работите на изкусните фламандски майстори. Определено в галерия  GLASS DESIGN  всеки може да намери нещо за себе си и разбира се за стилен подарък за близки, познати и всякакви поводи.

На 21 май в галерията ще се състои церемония по връчване на награди за постижения в областта на художественото стъкло – „Магията на светлината”. Идеята е да се насърчат творците, работещи в тази област и да отличат най-добрите произведения. Голямата награда е  „Магията на светлината” и три поощрителни в разделите: Панели и 3 D ; художествени съдове ; бижутерия.
Своето участие в конкурса са заявили 26 творци от България и Македония. Оценяването и класирането на допуснатите до участие автори и произведения  се извършва от жури в състав: скулпторът Ставри Калинов, проф. Вихрони Попнеделев , художниците  Константин Вълчев, Данаил Николов, както и „виновникът” всичко това да се случи Виржиния Велчева.

Интернет ареса на галерията е:  http://glassdesign-v.com/

 

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ

НАДЯ ПЕТРОВА: НАШАТА ПУБЛИКА Е ОСОБЕНА

ТИ СИ ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК!

БУКОВСКА И ГЕРО ВЗРИВЯВАТ ПУБЛИКАТА В СТРАНАТА С КОМЕДИЯТА “СРЕЩИ В СРЯДА”

ЕВГЕНИЯ РАЕВА: ХУБАВИТЕ НЕЩА НЕ СТАВАТ ОТ НИЩО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2267

Posted by on май 19 2009. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.