НОВИ ПРАВОМОЩИЯ ДА СЕ ЗАПИСВА ВСЯКО ТЕЛЕФОННО ОБАЖДАНЕ И ИМЕЙЛ ПРАВЯТ СЛЕДЕНEТО 60 МЛН. ПЪТИ ПО-ЛОШО

Бившият консервативен министър на вътрешните работи на Великобритания (Дейвид Дейвис) обяви, че новите разпоредби рискуват да причният огромна вълна от недоволство заради разрешението за абсолютно безконтролен достъп до всички форми на комуникация.

Управляващата на Острова коалиция съживи плановете, първо предложение, а после зарязани, на Лейбъристкото правителство, за следене и записване на дейността на всеки британец, който използва телефон или интернет.

Едно от изискванията ще е към провайдърите, които ще бъдат задължени да съхраняват огромното количество информация най-малко за една календарна година.

Това ще позвоили на полицията и разузнаването да наблюдават, кой с кого поддържа контакт, които сайтове посещава, въпреки че съдържанието на комуникацията няма да е достъпно.

Мистър Дейвис заяви: „Това, което се прави е увеличението на проблемите към по-лошо в размер на 60 милиона пъти. Простата истина е, че това не ни е необходимо Предложението дава безконтролен достъп до всяка една форма на комуникация в която участвате. Това е много, много голямо разширяване на властта, което, което ще предизивика недоволство у много граждани, които не харесват подобна идея. Ще има огромно недоволство”.

Защитници на гражданските права вече обявиха, че предложенията са „безпрецедентно”нарастване на държавната намеса, която наподобява на тази в Китай или Иран.

Лейбъристите се сблъскаха с яростна опозиция през 2006, когато предложиха създаването на национална база данни, която да събира подобна информация, но зарязаха всичко непосредствено преди последите паралемантарни избори.

Ествеветно мотивите на министрите ще са борба с тероризма или сериозните престъпления като педофилски мрежи.
Възниква и перспективата политицията или тайните служби да могат да следят комуникациите в реално време за хора, които са разследвани, както и ровене назад в контактите им.

Според новото законодателство интернет агенциите ще бъдат задължени да инсталират хардуер, който да позволява на Правителствената служба по подлушването да изисква който и да е телефонен разговор, който е направен, изпратен СМС и имейл, както и всеки посетен от вас уебсайт.

Ник Пикълс от Биг Брадър груп, заяви: „Това е абсолютна атака срещу личното пространство и е далеч от идеята за подобряване на обществената сигурност, а и добавя много големи нови разходи за интернет компаниите”.

Интересното е, че когато бяха в опозиция Консерваторите и Либерал-демократите бяха твърдо срещу това предложение на управяващите лейбъристи и водиха кампании срещу него.

„Получава се така, че за който и да гласуваш – империята те удря обратно”, казва директорът на гражданското движение Свобода.

„Не сме далеч от времето, когато във всяка една стая ще бъдат сложени следящи устройства, които да се включват и изключват по волята на властите. С който и да говориш, където и да си в интернет – ти никога няма да знаеш дали някой не те наблюдава”, е коментарът на Гай Хърбърт от група за натиск.


Със съкращения от в. Телеграф (Великобритания)
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: БОЙКО БОРИСОВ ПО СТЪПКИТЕ НА СТЕФАН СТАМБОЛОВ?

КИТАЙЦИТЕ ВБЕСИХА СВЕТА – БИТКАТА ЗА РЕДКИТЕ ЗЕМНИ МЕТАЛИ ЕСКАЛИРА

ГЕРБ И БСП ДРУЖНО ЗАКУСВАТ НА ОБЩАТА ЯСЛА В СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ЗАПАДЪТ СЕ ОЗОВА В ЕДНА ЛОДКА С АЛ КАЙДА ПО ВЪПРОСА ЗА СИРИЯ

СЯНКАТА НА ВОЙНАТА СЕ СПУСКА НАД СВОБОДНИЯ СВЯТ    

КАКВО ЧУДО МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В ТЪРГОВСКАТА МРЕЖА НА БЪЛГАРИЯ

ИЗПЪЛНЕНА ЛИ Е МИСИЯТА?

НАРАСТВА ЛИ ЕТНИЧЕСКОТО НАПРЕЖЕНИЕ В ЕВРОПА. КРИЯТ ЛИ ОФИЦИАЛНИТЕ МЕДИИ ИНФОРМАЦИЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4395

Posted by on апр. 2 2012. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.