БОРЕТЕ СЕ С КОСМИЧЕСКИТЕ ЦЕНИ НА ХРАНИТЕ КАТО СМЕНЯТE СЪДЪРЖАНИЕТО – БЕЗ НИКОЙ ДА РАЗБИРА

АСДА проведе проучване, което показа, че една на всеки четири майки се опитва да скрие от  децата си намалените ни доходи, като пълни старите кутии от зърнени закуски с по-евтини, супермаретни еквиваленти. Съчувствам им. В случая има смекчаващи вината обстоятелства:  повишаващите със скоростта на космическа ракета цени на храните. Преди  харчех около 7.5 паунда (17 лв.) за една вечеря за пет човека, а сега съм щастлива ако мина с десетачка (23 лв.).

Така, че започвам да лъжа. Трите ни деца не са хранителни сноби, но все пак им пука за етикетите на храната. Тинейджър, който обикновено  не знае дали е понеделник или петък, някак си винаги успява да види на картотенената кутия с джус, ако е с изтекъл срок на годност и отказва да я докосне. Така че, преди да се прибера вкъщи, започнах да махам от стоките лепенката „Използвай преди” от етикетите с цената. В нашия хладилник, по този начин се озоваваха пожълтяващи броколи и сбръчкан зелен боб. Това, че децата не знаят, няма да ги убие. Когато 8 годишната ми дъщеря погледне кафявия спихнал банан и възкликне „Уф, гадно!!!”, аз й казвам да не бъде толкова префърцунена, и дискутираме мерките на една деупутатка за кампанията й „грозни храни”.

Сега, обмислям една още по-радикална стъпка: която    следва майките от изследването на АСДА, мисля да разменям етикетите на продуктите произвеждани за магазина с по-скъпи марки. Само кетчуп Heinz, McVitie зърнени бисквити and Cadbury какао стават за нашите деца. Те обожават зърнена закуска Special K. За мен вкусът й като парчета от мушама, но те се кълнат,  че е бекрайно по-добра от всички останали зърнени закуски.

Стана ми ужасно скъпо да  снабдявам подобни претенциозни вкусови рецептори. Спестям по един паунд (2.3 лв.)  на всеки 4 дни, като пълня опаковките от зърнени закуски с люспи за простосмъртни. Не вярвам децата да забележат разликата – но аз можех. Което ме насочи към дупката на кетчупа: не мога ли да сипвам собствено производство вътре?

 

в. Телеграф (Великобритания)


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ГРЪЦКИ СЦЕНАРИЙ ЗА РУМЪНИЯ – Вадим ТРУХАЧЕВ
  

САЩ СЕ БОРЯТ С ОПЪРНИЧAВАТА СЛОВЕНИЯ Вадим ТРУХАЧЕВ
  

ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЖАНЦИ: КОИ СЛЕД ТИМОШЕНКО ТРЯБВА ДА БЯГАТ В ЧУЖБИНА

САРА ДАРБИ ЗА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ЕНЕРГИЯ

ВИКТОР ОРБАН: ДЕМОКРАЦИЯТА ИЛИ ЩЕ БЪДЕ ХРИСТИЯНСКА ИЛИ НЯМА ДА БЪДЕ

СИРИЯ ПО ПЪТЯ КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНАЮрий ЩЕГЛОВИН
  

МОЖЕ ЛИ ЗАСТАРЯВАЩА ГЕРМАНИЯ ДА СПАСИ ЕВРОПА?Патрик БЮКЯНЪН
  

ПРИОРИТЕТИТЕ НА ИРАНСКАТА РАКЕТНА ПРОГРАМА – ГЛОБАЛНИ, ИЛИ РЕГИОНАЛНИ? -Румен МИШЕВ

МОЛДОВА Е ПОРАЗЕНА ОТ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРАЛИЗА Кънчо АНГЕЛОВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4328

Posted by on февр. 24 2012. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20715 лв
 CHF =  1.72032 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19559 лв
100  RUB =  2.52667 лв
 USD =  1.66638 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.