ШВЕЦИЯ И НОРВЕГИЯ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД ТИКТАКAЩА БОМБА НА ИСЛЯМСКО НАСИЛИЕ

ИСЛЯМСКИТЕ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ В НОРВЕГИЯ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ С 40 % ОТ 2000 ГОДИНА НАСАМ
Швеция трябва да положи повече усилия, за да помогне на младите ислямисти да обърнат гръб на екстремистки организации, обяви шведският министър по интеграцията и половото равенство Нямко Сабуни (на снимката).
„Или обществото ще помогне да се разреши този проблем или ще се окаже, че живеем връху цъкаща бомба.”, добави още Сабуни пред шведското национално радио.
Министърката обясни, че е поставила задача на Националния съвет за младежта  да проучи какво може да накара тези хора, от какво имат нужда, за да напуснат ислямските екстремистки групи.

Швеция, преди време, имаше подобна програма за млади хора членуващи в неонацистки групи и сега Сабуни смята, че може да се приложи същия метод спрямо младите крайни ислямисти.

”Установихме няколко мрежи и организации  набиращи младежи, които се чувстват изключени от обществото. Имаме информация, че доста от членовете се опитват да се отърват. За съжаление липсва достатачно разбиране от обеществото. Най-важна е превенцията на местно ниво, така че общините са много важни,  каза още Сабуни.

 
Същевременно 126 официално регистрирани ислямски религиозни групи в Норвегия в момента получават помощ от държавата. Ислямът е втората по големина религия в страната. Извън членовете на Норвежката лютеранска църква, тези вероизповедания съставляват 21 % от общия брой, съобщават норвежките медии.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ ИМА ГРАНИЦИ: ОСКАР ФРАЙЗИНГЕР OT ШВЕЙЦАРСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ ПРЕД ДАРИК РАДИО

КАЗВАМ СЕ БЕНОВСКА, ИЛИАНА. ПОЛИТИЧЕСКИ ЖУРНАЛИСТ СЪМ. ЩЕ ВИ РАЗКАЖА ЕДНА ИСТОРИЯ:

В ПОЛИТИЧЕСКА ИМПОТЕНТНОСТ ЛИ Е БСП?

ПЕТЪР ПЕТРОВ: В ТУРЦИЯ НЯМА НОВИНИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

БЪЛГАРИН СЪДИ КИПЪР В СТРАСБУРГ ЗА 3 МЛН. ЕВРО

ПРОФ. ИВАН СЛАВОВ ЗА БЪЛГАРИНА, ГЛУПОСТТА, ПРИРОДАТА, ЧАЛГАТА, ПОЛИТИКАТА, ВИЦОВЕТЕ…

ОРЪЖИЕ СПОРЕД ЧЕРГАТА

ТОП 3 НА НАЙ-ТРАГИЧНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПР-И В БЪЛГАРИЯ

АРХИЕПИСКОП ЙЕРОНИМУС: НЕ САМО МАЛЦИНСТВАТА, МНОЗИНСТВАТА СЪЩО ИМАТ ПРАВА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2870

Posted by on ян. 19 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.