НA СКИ В ШВЕЦИЯ

Бягай борче – иде скиорче

Аре – най-популярната ски дестинация в Швеция, изкушава всяка година своите повече от 300,000 посетители. Аре  се състои от три села – Дувед и Тегефeйел на запад, Аре в средата и Аре Бьорнен на изток. Със своето живописно 10 километра замръзнало езеро, допълнено от очарователен планински пейзаж и заснежени гори, това е едно наистина  приказно място. Домакинството на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини през 1954  и 2007 г. е доказателство за класата на ски курорта. Местният говорител на туристическия  борд споделя, че освен ски пистите, в курорта има места, където може да запълните свободното си време – нощни клубове, магазини, ресторанти…

Аре има отлична база за опитни скиори, която включва пистата от Световната купа, както и няколко необработени писти. Двата “Парка на мачтите“ предлагат на любителите на свободния стил удоволствия като рампи за сноуборд и ски скокове, бабуни и 150 метров улей за бобслей. За центърът на Аре може да се каже,че е старомоден –  магазини, ресторанти и барове. След карането на ски настъпва и еманацията на шикозността по улиците, която с основание носи на Аре и прозвището втория Стокхолм.
И все пак Аре не е предназначен само за професионални скиори и купонджии. Аре Бьорнен, рая за деца, предлага специални ски лифтове и писти за деца, далеч от какъвто и да е трафик. Отлично място да оставиш децата си и да се позабавляваш е детската градина Барнес Хус. Дувед предлага няколко склона, които са перфектни за всеки начинаещ скиор, докато Тегефйел разполага с много дълги писти, които са в помощ на средно напредналите. Вилдмаркщиген се намира на върха на ски лифта Тегефйел в Тегефйел. Това е мястото където децата могат да карат ски със своите родители. Има разнообразие от развлечения- дори може да пояздиш кон. От Декември 2008  до  Май 2009,  най-малко 10 нови писти ще бъдат пуснати в експлоатация.
Сравнително малкото часове за каране на ски през светлата част от деня на север (от 10 до към 3) принуди Аре да направи и много нощни писти, най-атрактивните сред които са тези в Гещтрапет и Лундсапрет, поне толкова добро, колкото и през деня.
И тъй като вече сме част от една система (Европейския съюз) ако сте запален скиор и имате някой заделен лев за харчене не се колебайте. Вие и вашето семейство (или добра позната) ще прекарате незабравимо време на север тренирайки тялото си и отпускайки душата.
 
Снимка: А това са шведките (без Сиси боата)!
 

 
ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

СПОКОЙСТВИЕ ИЛИ СКУКА: ЛЮКСЕМБУРГ

ИСПАНИЯ – ДОКОСВАНЕ ДО ТРАДИЦИИТЕ

ИСЛАНДИЯ – ПЛАМЪК И ЛЕД

СВАТБА ПО ИТАЛИАНСКИ

ФРАНЦИЯ – ЕДНО НЕЗАБРАВИМО ПРЕЖИВЯВАНЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1541

Posted by on окт. 15 2008. Filed under Пътешествия. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.