ИЛИAНА БЕНОВСКА: ЗАД ОПИТИТЕ ДА СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА РАДИО К2 СТОЯТ ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ

Г-жо Беновска, какво става с ръководеното от вас радио К2 в момента – тече дело, очаква се решение на Върховният административен съд?
Напрежението е огромно. Но радиото продължава да говори. Екипът ни преимуществено е дамски, но всички се държим. 
Представете си, как се работи, като си непрекъснато под дамоклевия меч, че законът може да бъде потъпкан и на нашата честота утре да се окаже не само неправоспособен, без квалификация субект, но и осъден за излъчване на цинизми и гадости в ефира! (повече може да видите тук) Надяваме се силно, че в съдебната власт, макар и на пръсти идва нова вълна. Носителите на новия морал, разбира се, трябва да са ръководителите на съдилищата и прокуратурата. Дано г-н Пенчев, председателят на ВАС, покаже стил в работата си . Очакваме от ВАС да бъде блюстител на закона и да ни даде полагащото ни се и по закон и по конституция право на справедлив и открит процес!
 

Какво остава скрито за широката публика в цялата ситуация?
Сигурно много неща остават скрити и за самите нас… Знаем ли кой с кого се среща, какви задкулисни сделки със закона се планират? Какви пари или облаги се предлагат? На кого? Чувствам се като в експеримент на живо – ние се уповаваме само на презумцията, че законът е над всичко. Не правим нищо нерегламентирано. При нас всичко е публично, видимо, чувате ни и четете за мръсната история около лицензиите на Радио К2. Дала съм си дума да устоим и да се борим само със законови средства. но, в България това наистина е най-трудното! Да накараш персоните да спазват нормите! Мечтая си, надявам се, много хора около нас също се надяват да докажем ,че законите трабва да се спазват. Знаете ли, колко важно би било това – тогава хората ще добият малко кураж, че се тръгва по нов път. И ще бъдат мотивирани и те да спазват законите, но и да се сражават за законността.

Какви интереси стоят зад опитите да се отнеме лиценза на радиото?
Бих казала,престъпни. Защото е престъление да си регулаторен орган и да се опиташ да отнемеш на радиото лицензии, като използуваш фалшиви документи. Защото е така – СЕМ и КРС се опитаха да ни лишат от ефир с фалшиви, отменени от съда документи. Престъпление е административни органи да злоупотребяват с власт над нас, обикновените хора. Защото – не ВАС трябва да отмени решенията на СЕМ и КРС , а самите те трябва да си признаят,че са сгрешили – умишлено или не – и да поправят стореното. Само че ,не, те струпват грешките си на плещите на ВАС – той да ги решава. Докога чиновниците ще отнемат с лека ръка правата на гражданите и ще бъдат ненаказуеми?

Какво смятате да правите оттук насетне?
– Знам ли? Питайте председателя на ВАС г- н Пенчев! Дали ще продължим да правим радиото, по което говорите вие, нашите слушатели, нашите политици, нашите анализатори? Или ще търсим правата си в Страсбургския съд за защита правата на човека? Дали ще се прибавим към многобройната армия от личности,  дискриминирани от произвола на лица, които не би трябвало да имат правото да се наричат съдии, защото ги интересува далаверата , а не върховенството на закона? Или пък ще продължим да развиваме радиото и да служим на гражданското общество, на плурализма, на демокрацията?

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

КУХАТА СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

СЛУЧАЯ СПАСКА МИТРОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА БУНИ ДУХОВЕТЕ

КОШМАРЪТ С ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ В СОФИЯ ИМА НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ

ТРУД УЛИЧИ ПРЕСЦЕНТЪРА НА ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО В ДОЛНА ЛЪЖА

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ ЗА БУЛГАРТАБАК, ВРЪЗКАТА НИКОЛАЙ БАРЕКОВ – ЯНЕ ЯНЕВ И ОТВЛИЧАНИЯТА

СЪС СТАРИТЕ КУРТИЗАНКИ, АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ” СИ ОСТАВА СЪЩИЯ БАРДАК ОТ ВРЕМЕТО НА ДЕБЕЛИЯ И ЦАЙСА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2915

Posted by on февр. 9 2010. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.