8 ЛЕСНИ НАЧИНА ДА ПОСТИГНЕМ МЕЧТАНАТА ФИГУРА

Крайно време е да се отървете от няколко излишни килограма, които ви измъчват. Ето простичък план от 8 стъпки, който бързо ще ви отведе до желаното от вас тегло.

 

1.  Не чертайте грандиозни планове. Нека първите крачки към мечтаното тяло да бъдат малки. За начало престанете да похапвате десерт след след основното ястие или пък започнете да спортувате.По този начин килограмите се стопяват по-бавно, но затова пък завинаги.

2. Изчистете шкафовете си от храни, от които се пълнее. Изхвърлете например всички сладки неща или направете парти за приятелите си и ги почерпете с тях. Това ще бъде добър старт на вашия план.

3. Престанете да ядете между основните хранения. Може да си позволите две по-малки хапвания  – преди обяд и следобед, но те трябва да се състоят от ябълка  или обезмаслено кисело мляко. Това ще спести поемането на повече калории, но ще ви засити достатъчно.


4. Записвайте си всичко, което сте изяли. Определете и от какво точно се отказвате. Направете си дневник, за да контролирате нещата с храненията.

5.  Пригответе се за момента, в който все пак ще усетите вълчи глад. Дръжте в хладилника готова купа с плодове или нарязани зеленчуци. А на работното място си вземете сушени плодове, вместо шоколадов десерт.

6. Пийте много вода. Когато се пие по 2 чаши вода преди всяко хранене, се покачва енергийния разход на организма с 25 калории. Водата освен, че стимулира обмяната на веществата, но ни прави и по-красиви. Тя е най-доброто средство да имаме гладка и опъната кожа. Затова употребата на вода  през деня трябва да е най-малко о 1,5 литра, разделена на порции.

7. Подгответе се психически, че ще се сблъскате и с провали. Ако веднъж проявите слабост и се нахраните на воля, това няма да е края на света. Дори е добре  от време на време да "съгрешавате", защото строгите правила се нарушават по-лесно, отколкото меките. На следващият ден просто продължете с диетата. Така бързо ще неутрализирате приема на повече калории.

8. Не е достатъчно само да си повтаряте, че искате да спортувате и да се движите повече. Ако нямате свободно време, трябва да си определите строги часове, предназначени само за физическа активност. В противен случай добрите намерения ще потънат в ежедневието. Трябва да ходите винаги в един  и същ ден и час в спортната зала или по едно и също време да се разхождате.

 

ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

МЪЖЕТЕ СЛЕД 50 МОГАТ ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И СИЛНИ

ДАРЯВАНЕТО НА ОРГАНИ

КАЛЯВАНЕ НА ТЯЛОТО

КОКТЕЙЛИ ЗА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ

ДА ПРЕБОРИМ ЗИМНАТА ДЕПРЕСИЯ СЪС СВЕТЛИНА

ХЕМОРОИДИТЕ, ТОЗИ СЪВРЕМЕНЕН БИЧ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2157

Posted by on мар. 29 2009. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.