ДЕТЕ НА 8 ГОДИНИ ОТ ИНДОНЕЗИЯ Е ПРИСТРАСТЕНО КЪМ ПУШЕНЕТО

ОБЩЕСТВО.НЕТ НАПОМНЯ, ЧЕ ЕДИН ОТ НАЙ-ГЛАВНИТЕ ПРИЧИНИТЕЛИ НА РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЗА АКТИВНИТЕ И ПАСИВНИ ПУШАЧИ Е ТЮТЮНОПУШЕНЕТО.

Момче от Индонезия, което е само на 8 години пуши по 2 кутии цигари дневно. Името му е Илхан и е жертва на проблема с липсата на възрастови ограничения за пушене в азиатската страна.

Момчето е започнало да пуши на 4 годишна възраст. Отначало родителите му забранявали, но той изпадал в гневни изблици и чупел покъщнина. Детето не искало да ходи на училище и предпочитално да си пуши, свидтелства баща му.

Според статистиката в страната, първият по размер разход на домакинствата е за храна, а вторият за цигари. Правителството иска да ограничи тютюнопушенето, като увеличава данъците, но засега без особен успех.

По повод на скандалния случай, председателят на Комисията за защита на детето обяви: „Това е поредното доказателство, че тютневата индустрия е по-силна от правителството. Нарастването на пушачите е следствие от агресивната рекламна политика на тютневите гиганти насочена основно към младите хора”. Тя разркрива още, че от повишението на таксите в хазната влизат 7 милиарда на година.

Според Световната здравна организация броят на пушачите в Индонезия е нарастнал 6 пъти за последните 40 години. От нея настояват правителството да предприеме спешни мерки, за да ограничи разпространението на това вредно явление сред децата.

Общество.нет напомня, че един от най-главните причинители на ракови заболявания за активните и пасивни пушачи е тютюнопушенето.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4358

Posted by on мар. 15 2012. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.