7 ПРОБЛЕМА В ОТНОШЕНИЯТА И СЪВЕТИ ЗА ТЯХНОТО РАЗРЕШЕНИЕ

Тук ще намерите решения на най често срещаните проблеми в една връзка и ще се научите как да ги разрешавате.

Рано или късно при всяка двойка възникват усложнения. Според експертите, ако двойката осъзнае навреме какви проблеми може да възникнат помежду й, има по голям шанс да се справи с тях.
Идеалният вариант e да обсъди някои основни теми – като парите, секса и децата преди да решат да заживеят заедно. Разбира се, че често дори обсъждането на тези теми преди брака, не е гаранция че всичко след това ще бъде наред.

Въпреки че във всеки брак има проблеми, двойките които се научили как успешно да се справят с тях, успяват да поддържат любовния си живот. Те постигат успех в брака чрез разрешаване на проблемите и учейки се как да се справят в различни ситуации в ежедневния си брачен живот. Много хора правят това четейки книги, посещавайки семинари, търсейки статии в интернет,  обсебвайки успешни двойки или просто по метода на пробата и грешката.

Ето някои възможни проблеми и начини за тяхното решаване:
 

1. Комуникацията

Всички проблеми в отношенията започват от липсата на нормална комуникация. Не може да комуникирате, докато гледате сериал, ровите из телефона или интернет, зяпате навън през прозореца.

Начини за решение на проблема:

•    Намерете време за себе си, определете си време един за друг. Ако живеете заедно в определеното за вас време обърнете телефоните си на вибрация, сложете децата да спят и включете телефонния секретар.
•    Ако не можете да “общувате” без да повишавате тон, идете на публични места, като библиотеката, парка или ресторанта, където бихте се притеснили ако някой ви чуе и види как крещите.
•    Създайте си правила, като да не се прекъсвате или не използвайте фрази като “Ти винаги….” Или  “Ти никога….
•    Помнете че голяма част от общуването е слушането, така че бъдете сигурни че езикът на тялото отразява това. Това означава да не си гледате постоянно часовника, гризете си ноктите, рисувате си разни неща и др.

2.  Секс

Дори партньори, които се обичат може да се допадат сексулано. Понякога това може да означава, че просто не са достатъчно сексуално просветени. Сексът е едно от последните неща от които трябва да се отказваме. Сексът ни приближава един към други, освобождава хормони, които помагат  на телата ни, както физически, така и психически. Всъщност поддържат химията на здравата двойка.

Начини за решение на проблема:

•    Изпробване на нови неща в секса може да повиши значително сексуалното удоволствие като цяло. Защо не секс в кухнята или секс около огъня?
•    Някои психотерапевти предлагат да разберете какво възбужда вашия партньор, като за целта го помолите да направи свой “Секси списък”. Разбира се, вие трябва да направите същото. Какво иска всеки един от вас в секса? Отговорите може би ще ви изненадат. Сгънете листа и го използвайте за създаване на различни сценарии.
•    Ако не можете да решите сами сексуалните проблеми във връзката психолозите препоръчват да се консултирате със специалист – сексолог, който ще ви помогне да се справите с тях.

3. Пари

Паричните проблеми могат да започнат преди дори да заживеете заедно. От сметките по заведенията до разходи за сватбата. Двойки, които имат злополуки с финансите често се карат и имат сериозни разговори за пари.

Начини за решение на проблема:

•    Бъдете честни за моментното си финансово състояние
•    Не крийте доходи или дългове. Поставете финансовите документи, включително последният кредитен доклад, банкови извлечения, застрахователни полици, дългове и инвестиции на масата.
•    Не се обвинявайте
•    Направете си общ бюджет, който включва спестявания
•    Решете кой ще е отговорен за заплащането на месечните сметки
•    Позволете на всеки един да има независимост при харченето на пари, които всеки един заделя за себе си.
•    Определете краткосрочните и дългосрочните си цели. Добре е да имате свои собствени цели, но е хубаво също да имате и семейни цели които да следвате.

4. Задълженията в дома

В днешно време повечето двойки работят извън дома, а заради икономическите реалности често и на повече от едно място, така че е много важно как се поделят домашните задължения.

Начини за решение на проблема:
•    Организирайте и изяснете домашните задължения. Напишете всички домашни ангажименти и постигнете съгласия кой какво ще прави. Бъдете честни и се уверете че задачите са равнопоставени и няма видимо недоволни.
•    Бъдете отворени и приемайте други решения. Ако и двамата не обичате домакинската работа, помислете за почистваща фирма.
5. Отношенията помежду ви вече не са приоритет
Ако искате да спасите връзката ви и да решите проблемите, които имате това няма да се случи като просто кажете – „Да, искам”. Поставянето на приоритет е малко по-сложен въпрос.
Начини за решение на проблема:
•    Правете нещата които сте правили  и на първата си среща: правете си комплименти, жестове на внимание, контактувайте през целия ден, и покажете интерес един към друг.
•    Планирайте срещите си. Запишете си срещите в програмата си, като важно събитие в живота ви.
•    Уважавайте се един друг. Казвайте “Благодаря“ и “Аз ценя….” Това ще накара партньори ви да се почувства значим.

6. Скандали

Обичайните караници са неизбежна част от живота. Ако обаче вие и парньора ви чувствате, че участвате в някакъв кошмарен филм на ужасите, значи в време да спретете убийствената рутина. Прости истини можда намалят гнева и да ви позволят спокойно да решавате несъгласията си.

Начини за решение на проблема:

•    Вие не сте жертва. Дали да реагирате и как си е ваш избор.
•    Бъдете честни със себе си. Когато спорите предлагате ли решение или търсите отплата? Асо вие нападет и обвинявате, за което по късно ще съжалявате, спрете поемети си дъх и сменете стратегията си.
•    Давате малко, получавате много. Извинете се, когато не сте прав. Със сигурност това не е лесно, но опитайте и гледайте какви чудесни неща ще се случат.

7. Доверие


Доверието  е съществена част в една връзка. Има ли нещо, заради което нямате доверие на партньори си, или има нещо което не ви позволява да се доверите на никого?

Въпреки че в една връзка има възходи и падения, има неща които могат да сведат до минимум проблемите в брака.

Начини за решение на проблема:

Вие и партньора ви може да изградите доверие помежду си ако спазвате следните стъпки:
Бъдете точни във времето
Бъдете последователни и верни
Правете това, което сте обещали
Не лъжте – дори малки лъжи.
Бъдете честни, дори когато се карате.
Бъдете чувствителни за нуждите на партньора си. Все още може да не сте съгласни, но не омаловажавайте чувствата на своя партньор.
Винаги се обаждайте, че ще закъснеете
НОсете справедливо своята част от общите задължения
 Не избухвайте, когато нещата не вървят
Никога не казвайте неща, които после не може да върнете назад
Не отваряйте стари рани
Уважавайте личното пространство за партньора
Не ревнувайте
Бъдете добър слушател
 
 

Шегувайте се – научете се да
забавлявате един с друг. Не си мислете, че ще ви бъде по-добре с някой
друг – същите проблеми, които имате днес, ще се появят и там, ако не
притежавате необходимите умения за една функицонирането на една връзка.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЛЮБОВ ИЛИ САМОТА – НОВА ВРЪЗКА СЛЕД РАЗВОДА ИЛИ РАЗДЯЛАТА

МЪЖЪТ ИЛИ ЖЕНАТА ИЗНЕВЕРЯВА ПО-ЧЕСТО

ЗАЩО НЯКОИ МЪЖЕ ПРЕДПОЧИТАТ ПО-ВЪЗРАСТНИ ЖЕНИ

КАКВО Е ЛЮБОВТА – НЕ Я БЪРКАЙТЕ СЪС СЕКСА

СЛЕД КРАЯ НА ВРЪЗКАТА

СЕКС С ЖЕНЕН МЪЖ

КОЯ ЖЕНА ЗА КАКВО Е НЕОБХОДИМА НА МЪЖА ПО НАЦИОНАЛНОСТ И
ВЪЗРАСТ?

КАК ДА ОТКРИЕМ ПЕРФЕКТНИЯ ПАРТНЬОР С МАЛКО ПОМОЩ ОТ
КОМПЮТЪРНАТА НАУКА

ПРИКАЗКА ЗА МАЛКИЯ ПРИНЦ И ЛЮБОВТА

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПРИЯТЕЛСТВО И ЛЮБОВ

НАЙ-КРАСИВАТА ОМЪЖЕНА ЖЕНА ЗА 2009 Е РУСКИНЯ

СВОБОДНА ЛЮБОВ

ГРАНИЦИТЕ НА ЛЮБОВТА ИЛИ ЗА РИСКОВЕТЕ ПРЕД БРАКА С
ЧУЖДЕНЕЦ

ЛЮБОВТА НА ФОТОГРАФКАТА (РАЗКАЗ)

ЛЮБОВТА ПРИ ЖИВОТНИТЕ

ДЕПРЕСАНТСКА ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ

НЯКОЛКО ПРИЧИНИ И НАЙ-ГОРЕЩАТА ЛЮБОВ ДА ИМА СТУДЕН КРАЙ

НЯКОГА, НЯКЪДЕ СИ… УЧЕНИЧЕСКА ЛЮБОВ

ЛЮБОВТА ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА

ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА МЪЖА ВЪВ ВРЪЗКАТА

ОБИЧАТ ЛИ МЪЖЕТЕ ДЕБЕЛИ ЖЕНИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3295

Posted by on юли 10 2010. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23646 лв
 CHF =  1.68128 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18663 лв
100  RUB =  2.64111 лв
 USD =  1.67595 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.