МАЙКА НА 62

Русе пак се прочу. Този път не с Баба Тонка или някоя подобна личност, а с 62-годишната баба Красимира. Тя всъщност не е баба, а мама. И едната остава в историята. И другата.
 

Животът на „другата” звучи тъжно – на една жена-психиатър, с много властни родители, останала без дете. Може би преломния момент е, че именно държавата отказва да й даде рожба за осиновяване. Например едно десетгодишно дете, за което тя би могла да се грижи до навършването на пълнолетие и би му дала възпитанието и пътя в живота, които в дома за сираци едва ли ще получи…

Вместо това Красимира прибягва до най-модерния метод – „ин витро” При много млади жени той няма успех, но при нея – 62-годишната русенка, има. От втория опит. Раждат й се две дъщерички – Жаклин и Мари, почти по половин кило всяка. За съжаление животът и здравето им все още са под въпрос. Под въпрос е и какво ще се случи с тях един ден, когато майка им я няма, и дали те няма да останат отново на държавата, без бъдеще, без майчина ласка и семейна топлота, тъй като се знае, че Красимира роднини няма и няма да има на кой да повери момиченцата.

В същото време, докато лекарите се борят за бъдещето им, всички странични наблюдатели участваха и се наслушаха на дебати от сорта – морално ли е да се дава живот на тая възраст, защо законът не го забранява, тя като е психиатър как помага на хората като не е оправила собствения си живот и т.н.

Истината е, че липсва превенция. Както обикновено пак започваме да мислим какво да правим „след” дадения случай, а не „преди”, което неминуемо води до нови и подобни на този често безсмислени дебати.

Изводът след толкова думи обикновено е с многоточие, но този път какъвто и да е той за всеки, трябва да завършва с въпросителен! Защото всяка жена има право да стане майка, но ако не може да върви срещу природата, всяка държава трябва да й даде това право. А у нас го отнемат.

 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

ПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА ОТ 4 ГОДИНКИ

НАСИЛИЕТО СРЕД УЧЕНИЦИТЕ – ВРАТА КЪМ УТРЕШНИЯ ДЕН

ЗА ЕДНИ 35 ЛЕВА…

А МОЖЕ БИ ТРЯБВА КАТО ШВЕЙЦАРСКИТЕ КРАВИ…

ДВА СЮЖЕТА В ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА МВР

ГРАЖДАНСКИ ПОЗИЦИИ БЕЗ ГРАЖДАНСКА КУЛТУРА

СКАНДАЛЪТ ГЕРМАНИЯ – ГЪРЦИЯ СЕ РАЗРАСТВА. ОТ НЕГО ЗАВИСИ
БЪДЕЩЕТО НА
БЪЛГАРИЯ

С УДАР ПО МАЙКИТЕ ЛИ ЩЕ БОРИМ КРИЗАТА?

ИМА ЕПИДЕМИЯ НА ГМО ПО МОЗЪЦИТЕ

ВДИГАНЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ В РАЗГАРА НА КРИЗАТА Е
КОЩУНСТВО

ХРАНЕНЕТО НА БЪЛГАРИНА ДНЕС

НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ НА ГРАНИЦАТА, А СЕГА НИ ИСКАТ И
ПАРИ

ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ПЕДОФИЛИТЕ – КОМПРОМИС НЕ БИВА ДА
ИМА

СТРОЕЖЪТ НА МАГИСТРАЛИ Е И КУЛТУРЕН ВЪПРОС

ПРЕФЪРЦУНЕНОТО СЪСТРАДАНИЕ ХАИТИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3200

Posted by on май 19 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.