РИЧАРД БРАНСЪН: ПЕТРОЛЪТ СВЪРШВА ДО 5 ГОДИНИ

Сър Ричард Чарлс Николас Брансън е роден на 18 юли 1950 година в Лондон. Британски индустриалец собственик на марката Върджин, която има над 360 компании. Брансън е един от най-богатите хора в света – според класацията на Форбс е на 261 място. Състоянието му се измерва на близо 2 милиарда евро. Наскоро той се присъедини към тези, които предупреждават за задаващата се петролна криза.
 

„През следващите 5 години ще се сблъскаме с нов голям проблем – петроления. Този път имаме шанс да се подготвим. Предизвикателството е да използваме оставащото ни време по най-добрия начин.”, обяви Брансън.

„Нашето послание към правителството и бизнеса е ясно: действайте. Не бива петролената криза да ни изненада, както го направи финансовата”.

Някои се чудят какво цели Брансън с това изказване? Продължава ли да купува самолети? С какво гориво ще ги пълни?

И други крупни фигури от британския бизнес се присъединиха към предупрежденията –  Ян Мърчан (шеф на Шотландска и Южна Енергийна  група) и Браян Соутър (шеф на транспортния гигант Стейджкоуч).

Техният призив за спешни правителствени мерки идва в разгара на дебата, който последва предупреждението на членове на  Световната енергийна агенция, че петролът ще свърши много по-бързо, отколкото се очаква.

 

Брансън е оптимист в сравнение с изпълнителният директор на Бразилската петролна компания Петробрас –  Хосе де Азеведо, който не вижда как световния добив на петрол може да бъде поддържан на днешните нива след края на 2010 година.

Търсенето ще нараства, но то ще бъде ограничено от доставянето. Според анализатори добивът няма да надхвърли 100 милиона барела дневно и причината е, че няма откъде да се изпомпва повече суров петрол.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

2010 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ РЕШАВАЩА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ

ДНЕШНИТЕ БЕБЕТА ЩЕ ЖИВЕЯТ СРЕДНО ДО 100 ГОДИНИ

ВСЕ ПОВЕЧЕ ОДОБРЯВАТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА АТОМНА ЕНЕРГИЯ

БЕЛИТЕ КОЛЕДИ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ ЗАРАДИ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ СТРАДА ОТ ПОВЕЧЕ УВРЕЖДАНИЯ

ЛЕКУВАТ ДИАБЕТ С КЛЕТКИ ОТ ПРАСЕТА

АВСТРАЛИЙСКИ ГРАД ЗАБРАНИ ВОДАТА В ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ

БЕЛГИЯ ИЗГРАЖДА ВТОРА ГРУПА ВЯТЪРНИ ПЕРКИ НАВЪТРЕ В СЕВЕРНО МОРЕ

МОХАМЕД ЩЕ Е ВАШИЯТ НОВ СЪСЕД

ЕВРОПЕЙСКИЯ БИГ БРАДЪР ИСКА ДА ВИ НАБЛЮДАВА ОЩЕ ПО-ОТБЛИЗО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2952

Posted by on февр. 18 2010. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.