4 000 ЛЕВА СПИРАТ БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В СВЕТОВНОТО УЧЕНИЧЕСКО ПЪРВЕНСТВО

Четирите златни момичета на България на първата стълбичка с купата в ръце

Празничен концерт по случай Освобождението на България готвят децата от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и Общинския детски комплекс в Две могили. Концертът ще бъде в читалището на 1- ви март от 17.30. часа. След тежката зима сърцата на съгражданите  си ще стоплят танцовият състав „Ралички”, вокална група „Кейси”, рецитатори от училището. Интересното е, че тазгодишния концерт цели и да подпомогне местния ученически отбор по тенис на маса за девойки. Той спечели да представлява България на Световните ученически игри, които ще се проведат от 31-ви  март до 6 април тази година в Калери , Италия.  Дали четирите момичета- Моника Цанева, Зарена Коева, Снежана Иванова и Габриела Великова ще отидат на Световното зависи само от  щедростта на спонсори. Въпреки, че отборът превзе първото място на миналогодишното републиканско ученическо първенство, въпреки , че Моника завоюва индивидуално първото място, а Зарина –трето и пак въпреки, че последните пет години малките тенесистки блестяха с умения на всички възможни важни състезания, тази година Община Две могили не ще да даде пари  и то за Световното. Училището предоставя, както и досега , отлична спортна база, но пари дори за самолетни  билети няма. На последната общинска сесия през февруари Коалиция „Заедно за община Две могили” предложи финансиране на ученическия спорт, но мнозинството местни старейшини  каза „не” и момичетата разчитат само на спонсорство и подаяния. Ученичките обаче били оклюмали само два- три  дни, твърдят спортни деятели и съветници от Две могили.  Момичетата направиха десетки разкошни мартеници, изработиха пролетни картички и вече ги продават, където се събират повече хора. В много магазини в общината има и каси за „волни пожертвования” . Моника , Зарина, Снежана, Габриела и треньорката им Даниела Христова се надяват да съберат 4 000 лева.Толкова трябват, за да могат те единствени да предствят България в Италия, да покажат майсторство и дух пред 30 държави. Затова много разчитат и на концерта, на който ще се продават мартенички и картички.  Дали малките съвременни кибритопродавачки ще успеят зависи от възрастните.  
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

БЪЛГАРСКИ ОПИТ С „КОСТА КОНКОРДИЯ” – Валентина НИКОЛАЕВАРУСЕ – СОФИЯ – МИСИЯ НЕОТЛОЖНА


АРБАНАСИ – ЧУДОТВОРНИ ИКОНИ, ИСТОРИЯ, ТУРИЗЪМ И СОФРИ

ДА ОСТАНЕШ ПО-ДЪЛГО МЛАД В ШВЕЙЦАРСКА КЛИНИКА

НАШЕСТВИЕТО НА НОВИТЕ АЛПИЙЦИ И СЪДБАТА НА СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА

БРЮКСЕЛСКИ ДНЕВНИК

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4330

Posted by on февр. 28 2012. Filed under Пътешествия. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.