ЗА ЕДНИ 35 ЛЕВА…

Държавата стартира проверки за това кой получава детски надбавки. Има ли право на това или доходите му надвишават предвидената в закона сума. Ако е така, съгрешилият трябва незабавно да върне парите. По 35 лева месечно.

Тези пък, на които сега предстои да подават документи за детски, освен служебни бележки за доходите на двамата родители, актове за раждане, за граждански брак, уверения от училище, лични карти и молба-декларация…., ще трябва да представят и бележка от личния лекар, че детето или децата им, са минали преглед и имат всички имунизации.

До тук с изискванията. Какво получава обаче един родител срещу всичко, което трябва да набави за пред държавните институции. Отговорът е 35 лева. Толкова дава държавата за отглеждането на едно дете на месец. Много, малко – това е сумата, ако щеш.

Освен това държавата не ги дава винаги – „само на тези, които отговарят на условията”. А именно на по-бедните, мързелите, на 99% от ромите и на тези, чиито доходи са на тъмно или работодателите ги осигуряват на минимална заплата. Не е ли жалко, че точно работещите хора и тези с някакъв бизнес – малък, среден или по-голям, на които се крепи почти цялата ни икономика, са „отхвърлени” от списъка на държавата. Към техните деца тя няма ангажимент. Въпреки че обикновено именно те отглеждат качествени българчета, които един ден ще поемат управлението на тая държава, която сега нищо не прави за тях.

А да не говорим, че заради новите изисквания и огромната бумащина, май не си заслужава човек да отдели толкова време за да подаде документи за 35-е лева, дори и да има право на тях.
 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

А МОЖЕ БИ ТРЯБВА КАТО ШВЕЙЦАРСКИТЕ КРАВИ…

ДВА СЮЖЕТА В ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА МВР

ГРАЖДАНСКИ ПОЗИЦИИ БЕЗ ГРАЖДАНСКА КУЛТУРА

СКАНДАЛЪТ ГЕРМАНИЯ – ГЪРЦИЯ СЕ РАЗРАСТВА. ОТ НЕГО ЗАВИСИ
БЪДЕЩЕТО НА
БЪЛГАРИЯ

С УДАР ПО МАЙКИТЕ ЛИ ЩЕ БОРИМ КРИЗАТА?

ИМА ЕПИДЕМИЯ НА ГМО ПО МОЗЪЦИТЕ

ВДИГАНЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ В РАЗГАРА НА КРИЗАТА Е
КОЩУНСТВО

ХРАНЕНЕТО НА БЪЛГАРИНА ДНЕС

НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ НА ГРАНИЦАТА, А СЕГА НИ ИСКАТ И
ПАРИ

ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ПЕДОФИЛИТЕ – КОМПРОМИС НЕ БИВА ДА
ИМА

СТРОЕЖЪТ НА МАГИСТРАЛИ Е И КУЛТУРЕН ВЪПРОС

ПРЕФЪРЦУНЕНОТО СЪСТРАДАНИЕ ХАИТИ

НАЙ-МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СТАВАТ С КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ – ДА ИМ
ВЪВЕДЕМ СЕРИЙНИ НОМЕРА

ЧУШКОПЕКЪТ ПОКАЗА, ЧЕ У БЪЛГАРИНЪТ Е ОСТАНАЛ ЗДРАВ РАЗУМ

ВНОС НА ТЕРОРИЗЪМ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3122

Posted by on апр. 14 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.