ИЛИАНА БЕНОВСКА: БОЖКОВ МИ ПОИСКА 300 ХИЛ. ЕВРО

Божков ми поиска 300 хил. евро за честотния ефир, на който се излъчва Радио К 2. На 19 ноември вечерта г-н Божков ме изведе в една зала и ме попита – защо трябва да изпълнявам това решение на Върховната прокуратура, аз съм се разбрал с другите. След като той ми поиска този подкуп, на другия ден аз сигнализирах Градска прокуратура и те предприеха съответните действия. Някой  в рамките на около час, вероятно, предупреди г-н Божков. Тези скандални разкрития направи изпълнителният директор на Радио К2 Илиaна Беновска пред БНТ. Тя заяви, че настоява да бъдат проверени контактите на г-н Божков в тези няколко часа. "За моите сигнали тогава знаеха вътрешния министър Миков,  председателят на ДАНС Петко Сертов и СГС", посочи Беновска. „Много се надявах Веселин Божков да бъде тук в студиото с нас и да бъдем  заедно, защото като говорим поотделно се получава замъгляване. Октоподите са  навсякъде. Г-н Божков е октопод. Само че се ловят малките октоподчета. Г-н  Божков не позволяваше да се спре пиратът в ефира, който излъчваше на нашата  честота".

Ето и как коментира нейните разкрития градския прокурор Николай Кокинов:
 
Водещ: Нещо друго, което се случи в нашето студио и то понякога става малко като прокуратура, не искаме да ви конкурираме, обаче имаше един конфликт, който се разигра. Г-жа Илиана Беновска се появи при нас и каза, тя и друг път го е казвала, че висш държавен служител й е поискал рушвет от 300 хиляди евро, 200 хиляди по нейни цитати, той казал, че били за средняк, но 300 хиляди били горе-долу добре като сума. Имало е реализация или операция, май реализация е по-точното, с микрофони, със СРС-та в коридора на Централна поща, може би, където е сградата, и е изтекла информация от много тесен кръг от хора, и се е провалила тази акция. Можете ли да ни потвърдите това нещо?
 

Николай Кокинов: Само бих казал, че до голяма степен г-жа Беновска е права, имаше такава случка, но нищо не се случи по повод случката.

Водещ: Защо? Какво се случи там?

Николай Кокинов: И за нас тя приключи. Просто не се случи нищо. Имахме сигнал, че се търсят неправомерно пари, реагирахме по съответния начин…

Водещ: Отиде ли човек на място с парите?

Николай Кокинов: Реагирахме по съответния начин, поискахме СРС-та от съда…

Водещ: И какво стана?

Николай Кокинов: Човекът отиде, но се чуха цитати от Наказателния кодекс на въпросната среща и случаят за нас приключи. Естествено, направихме и проверка. Тя приключи. Колегите от ДАНС проверяваха откъде е изтекла информацията, не можахме да…

Водещ: Естествено ли в този ход на разговора се появиха цитатите от Наказателния кодекс? Логично ли, като среща?

Николай Кокинов: Трудно ми е да преценя, така или иначе за нас операцията не бе доведена до край, поради което затворихме страницата на този случай. Но по отношение, знаете, на сегашния и предишния председател на този комитет, внесохме обвинителен акт за престъпление по служба.

Водещ: За друго е? Не е за тези евра, а за друго?

Николай Кокинов: За друго е.

Водещ: Той обаче самият дойде в нашето студио и каза, че срещу него има абсолютно целенасочена кампания от хора, стоящи зад могъщи мобилни оператори, че той ги е ощетил, намалявайки цените в услуга на гражданите със 150-200 милиона и намекна, че се плаща, за да бъде дискредитиран. Това може ли прокуратурата да го проверява, когато… Защото това също е престъпление…

Николай Кокинов: Вижте, ние сме се наслушали на достатъчно версии от страна на наши обвиняеми и подсъдими. Смея да твърдя, че нямаме нищо общо с никакви кампании, с никакви мобилни оператори, ние работим с доказателства. Приключили сме това разследване, наблюдаващият прокурор е преценил, че има достатъчно сериозни доказателства и е внесъл обвинителен акт. Съдът е арбитърът, който ще прецени кой е крив и кой прав. Всичко друго са спекулации.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

СОФИЯ Е ПОТЪНАЛА В МРЪСОТИЯ*

НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ: КЪМ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ РЕСПЕКТ ИМА ДОРИ ТИМ, ЕДНА МНОГО МОЩНА ГРУПИРОВКА

ИЛИAНА БЕНОВСКА: ЗАД ОПИТИТЕ ДА СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА РАДИО К2 СТОЯТ ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ

КУХАТА СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

СЛУЧАЯ СПАСКА МИТРОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА БУНИ ДУХОВЕТЕ

КОШМАРЪТ С ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ В СОФИЯ ИМА НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ

ТРУД УЛИЧИ ПРЕСЦЕНТЪРА НА ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО В ДОЛНА ЛЪЖА

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ ЗА БУЛГАРТАБАК, ВРЪЗКАТА НИКОЛАЙ БАРЕКОВ – ЯНЕ ЯНЕВ И ОТВЛИЧАНИЯТА

СЪС СТАРИТЕ КУРТИЗАНКИ, АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ” СИ ОСТАВА СЪЩИЯ БАРДАК ОТ ВРЕМЕТО НА ДЕБЕЛИЯ И ЦАЙСА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2996

Posted by on мар. 4 2010. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.