3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ ПРОСТИТУТКИ

Три проблема тормозят София от години и съставляват важна част от т.нар. лоша градска среда.
 

1. Таксита – менте
Този въпрос засяга не само софиянци, но по много жесток начин хората от провинцията, които идват в столицата и разбира се чужденците. Действията на тези таксиметраджии могат да се определят като чисто обирджийство, а не като свободен пазар. Тази язва трябва да се затвори веднъж и завинаги. Провокира ме и случка от последните дни пред централните Хали. Чужденец на около 65 години, беше ударен през ръката, докато крещеше „No, no, no…” на таксиметраджия от „фирма” ОК Супершанс – 12 21 21. После хукна нанякъде, зарязвайки куфара си на задната седалка, а през това време се събраха една дузина авери от сходни фирми. Мръсни лешояди… вероятно солидарно долетели, за да чакат пристигането на безпомощната полиция и изгорелия чужденец. Прекрасни спомени от слънчева България.
Да не говорим за бедните провинциалисти по гари и спирки, които са идеална жертва с тъпия си наивитет и вяра в доброто у хората. Идеални са за „операция”. Смотаняци.
Как подобни мошеници се прибират вкъщи? Как са живи след клетвите за болести и смърт? Не е ясно. Всички от менте-бранша трябва да се вземат на отчет. Просто у тях вече го няма човешкото.

2. Просяците по кръстовищата и в градския транспорт
Наскоро излезе изследвана, че един просяк в София заработва средно около 2000 лева. Добре структурирани и безупречно функциониращи мрежи на един зловещ бизнес. Реалните нуждаещи се нямат шанс пред организирания ешалон на преструващите се. Висят въпросите за безопасността на движението, наглостта към самотни жени и стари хора в колите им. Често се случва пенсионери, които протестират, да бъдат заливани с мръсна верова вода от пробитите шишета. Просенето в рейсове и трамваи, освен гнусната воня, може да ви донесе и здраво омърляне от търкането във дрехите ви. Плащайте си редовно билета. Справедливо ли е?
Отделно приучването към подобен начин на живот си е инвестиция в утрешни престъпници, които за 2 лева ще ви отрежат пръстите. МВР може да се погрижи за този проблем. Явно има ресурс. Операция „Просяк”

3. Магистралните проститутки
Ще ги срещнете по североизточната дъга на околовръстното, около Враня (съвсем наблизо живее Царя). Според някои щерките на ауто-афродита имат и положителна роля – освобождават натрупано социално напрежение. От друга страна изграждат лош имидж на града, създават атмосфера на разпад, водят до налагане на ориентално-тираджийското в заобикалящата ни среда. Да не споменаваме за понятия като чистота на работното място – сред купищата боклуци единствения хигиенизиращ момент са изправените пластмасови шишета с вода за подмиване.
Естествено че този въпрос води след себе си и този за сутеньорите, ченгета, които прибират процент от оборота пазейки жриците. Така допълнително се корумпира системата. Предпола се, че МВР има ресурс да се справи и с този проблем. Нищо, че девойките ще кажат, че просто се разхождат на въздух. По шишета ще ги познаете…

Решаването на тези 3 въпроса ще постави София на едно по-високо ниво в европейската градска парадигма. То ще позволи да се тръгне към разрешаването и на следващите нива проблеми – наркотици, кражби на коли, взломни кражби. Това е пътят за изграждане на един модерен, чист и сигурен град от нов тип.

 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

ЖАДУВАНА РЕФОРМА

ГЕЙ ПАРАД В СОФИЯ – ДАДЕНО ПРАВО ИЛИ ТЪРСЕН КОНФЛИКТ

НЕДРУЖЕЛЮБНИ ХОРА, СПЕКУЛАНТИ, ОПЕРАЦИЯ ЧЕРЕША И ЗАЩО
НЯМА
БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

ЗАЩО НЯМА КОНЦЕРТ ЗА ВИДИНСКО?

МАЙКА НА 62

ПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА ОТ 4 ГОДИНКИ

НАСИЛИЕТО СРЕД УЧЕНИЦИТЕ – ВРАТА КЪМ УТРЕШНИЯ ДЕН

ЗА ЕДНИ 35 ЛЕВА…

А МОЖЕ БИ ТРЯБВА КАТО ШВЕЙЦАРСКИТЕ КРАВИ…

ДВА СЮЖЕТА В ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА МВР

ГРАЖДАНСКИ ПОЗИЦИИ БЕЗ ГРАЖДАНСКА КУЛТУРА

СКАНДАЛЪТ ГЕРМАНИЯ – ГЪРЦИЯ СЕ РАЗРАСТВА. ОТ НЕГО ЗАВИСИ
БЪДЕЩЕТО НА
БЪЛГАРИЯ

С УДАР ПО МАЙКИТЕ ЛИ ЩЕ БОРИМ КРИЗАТА?

ИМА ЕПИДЕМИЯ НА ГМО ПО МОЗЪЦИТЕ

ВДИГАНЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ В РАЗГАРА НА КРИЗАТА Е
КОЩУНСТВО

ХРАНЕНЕТО НА БЪЛГАРИНА ДНЕС

НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ НА ГРАНИЦАТА, А СЕГА НИ ИСКАТ И
ПАРИ

ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ПЕДОФИЛИТЕ – КОМПРОМИС НЕ БИВА ДА
ИМА

СТРОЕЖЪТ НА МАГИСТРАЛИ Е И КУЛТУРЕН ВЪПРОС

ПРЕФЪРЦУНЕНОТО СЪСТРАДАНИЕ ХАИТИ


Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3290

Posted by on юли 8 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.