БЪЛГАРИН СЪДИ КИПЪР В СТРАСБУРГ ЗА 3 МЛН. ЕВРО

РУСЕНЕЦЪТ, ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА В НИКОЗИЯ 15 МЕСЕЦА, СЕ ПРИБИРА У НАС, СЛЕД КАТО КИПЪРСКИЯ СЪД ГО ОНЕВИНИЛ

Българинът Венцислав Ангелов, лежал в затвора в Никозия, обвинен в притежание на наркотици, е бил освободен в края на ноември. Това съобщи пред наш репортер самият той по телефона от Кипър. След завръщането си у нас Ангелов, който в родния си Русе е известен като Венци Чикагото допълни, че решението на съда го оневинява по всички повдигнати обвинения – общо 5 на брой, свързани с пренасяне на дрога, трафик на хероин, притежание и продажба на наркотици.

Чикагото е задържан в Кипър през лятото на 2008-а. Няколко месеца по-късно, той даде интервю по телефона за български медии. Заради препечатаните материали в кипърската преса той попадна в карцера. В интервютата Венцислав Ангелов обясни, че отишъл в Кипър на разходка за 4-5 дни заедно с племенника си Анатоли. Обадил се на свой приятел кипърец, който живее в Никозия. Направил грешка, че се качил в колата на своя познат, защото се оказало, че в нея има наркотици. По думите му, са го задържали, без да има обвинения срещу него. Тогава той се оплака от условията в затвора, тъй като още преди да стартира делото, бил затворен с престъпници.

„Много съм развълнуван от факта, че вече съм оневинен. Щастлив съм, че съм отново у дома, при семейството, приятелите… Но всяко нещо си има последствие. Решил съм да съдя Кипър в съда в Старбург, за това, че по време на 15-месечния ми престой в затвора бяха нарушени човешките ми права. Ще искам 3 млн. евро. И народът на Кипър мисли като мен за съдебната система на държавата, а това не говори добре изобщо за управниците. Все пак, това е страна членка на ЕС, а затворите действат по правилници от 1997-а година. И това е най-малкото!”, обясни Чикагото. За финал той цитира мисъл на професор по право – “Каквото е отношението на дадена държава, към своите затворници, такова е и отношението й към своите граждани.”

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ПРОФ. ИВАН СЛАВОВ ЗА БЪЛГАРИНА, ГЛУПОСТТА, ПРИРОДАТА, ЧАЛГАТА, ПОЛИТИКАТА, ВИЦОВЕТЕ…

ОРЪЖИЕ СПОРЕД ЧЕРГАТА

ТОП 3 НА НАЙ-ТРАГИЧНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПР-И В БЪЛГАРИЯ

АРХИЕПИСКОП ЙЕРОНИМУС: НЕ САМО МАЛЦИНСТВАТА, МНОЗИНСТВАТА СЪЩО ИМАТ ПРАВА

СЪЮЗЪТ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЪДИ БСП

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТ ДО СРЕДАТА НА СЛЕДВАЩОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ

ЗА ТОРМОЗЕЩАТА НИ ПРЕСТЪПНОСТ ИМА БЪРЗО РЕШЕНИЕ

ПОЛИЦИЯТА НИ ПАЗИ, НО КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ ПОЛИЦИЯТА?

ЧЕН МИН: В БЪЛГАРИЯ С ИДВАНЕТО НА РАБОТА ЗАПОЧВАТ С КАФЕТО И ЦИГАРАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2774

Posted by on дек. 8 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.