ТОП 3 НА НАЙ-ТРАГИЧНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПР-И В БЪЛГАРИЯ

ПР-ите или отговарящите за връзките с обществеността, както е официалното им наименование, имат важна роля в публичната комуникация. Добрият ПР може да извлече полза и от най-тежката ситуация, а лошият да провали и най-доброто начинание. Обикновено ПР-те са свързващото звено между политиците и медиите. Това прави ролята им още по-ключова за разбирането или неразбирането на дадена политика. Повечето парламентарни репортери, а и не само те намират, че особено трудно се работи с три от звездите на родната публична комуникация.
 

1. Усилията за реформа на министъра на правосъдието Маргарита Попова се натъкват на неразбиране в обществото, или поне на недостатъчна подкрепа, като една от причините е трагичната работа на пресцентъра на Министерство на правосъдието и специално на нейния ПР (Директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол”, наследена от предишното управление) – Ирина ГЪРКОВА. Положението с Гъркова се усложнява и от факта, че погледите на цялото българско общество, а и на  цяла Европа, са вперени в проблемите на Съдебната ни система. Това налага двойни усилия, а вместо това нещата упорито вървят в обратна посока. Министър Попова, все още се радва на подкрепа, но действията й остават неразбрани, заради лошия ПР и работа на пресцентъра. Проблемът тук е двоен и заради факта, че този ПР се издържа от парите на данъкоплатците.

2. Велислава КРЪСТЕВА – ПР на ДПС. Според запознати една от причините за лошия публичен образ на партията е безкрайно лошото управление на медийната й политика. Вместо да се поправят от ДПС затъват във все по-негативно и враждебно настроена публична среда, която не само ще се запази, но и ще се влоши под „вещото” ръководство на Велислава Кръстева.

3. Безспорно първа  по нехайство е ПР-ът на БСП – Жанет ПАШАЛИЕВА. Едно от основните правила – винаги да си на разположение, въобще не я вълнува. Честото изключване на телефона, невръщането на обаждания, грандоманщината, че видите ли „още сме на власт", отказва и оределите доброжелатели на Столетиницата да я отразяват нормално.


Място в класацията се опитва да си пробие и ПР-ът на ГЕРБ – Севдалина АРНАУДОВА. Крясъците, навикването, менторския тон са само част от „уменията” й да комуникира с някои журналисти. Избирателният подход на приятели и врагове определено пречи на работата и няма да помогне при първите признаци за криза в управлението.
 
Да вземат да видят как работят ПР-те на останалите парламентарни групи, пресцентъра на Министерски съвет (Д.Дамянова) и още ред положителни примери. 
 
С една дума ПР-ът е ключово звено в политиката. Грешките, арогантното поведение, надменността носят огромни негативи.  И нека не се забравя, че цената накрая се плаща от политиците, а ПР-те просто отиват при следващия „клиент”.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

АРХИЕПИСКОП ЙЕРОНИМУС: НЕ САМО МАЛЦИНСТВАТА, МНОЗИНСТВАТА СЪЩО ИМАТ ПРАВА

СЪЮЗЪТ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЪДИ БСП

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТ ДО СРЕДАТА НА СЛЕДВАЩОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ

ЗА ТОРМОЗЕЩАТА НИ ПРЕСТЪПНОСТ ИМА БЪРЗО РЕШЕНИЕ

ПОЛИЦИЯТА НИ ПАЗИ, НО КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ ПОЛИЦИЯТА?

ЧЕН МИН: В БЪЛГАРИЯ С ИДВАНЕТО НА РАБОТА ЗАПОЧВАТ С КАФЕТО И ЦИГАРАТА

БСП – СТО ДНИ СЛЕД 5 ЮЛИ 2009 Г.

ПОЛИТИЦИ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕНАПИСВАТ ИСТОРИЯТА ЧРЕЗ МЕМОАРИТЕ СИ

УРОЦИТЕ НА ИСТОРИЯТА ИЛИ ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ЧЕТЕМ


Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2709

Posted by on ное. 19 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.