БЕЗ АЛКОХОЛ ПОД 21 ГОДИНИ

По повод зачестилите информации за смъртни случаи, изнасилвания и инциденти по българските черноморски курорти това лято и факта, че жертвите и участниците най-често са тинейджъри, поместваме статията на д-р Лаура Шлезингер за пиенето под 21 години, която показва вредите от т.нар. алкохолен туризъм, който заля страната ни. Доктор Шлезингер е родена на 16 януари 1947. Американска радио водеща, консервативен коментатор и журналист.
 

Абитуриентски балове, завършвания, ученически купони, партита, излизания: пиянство, пиянство и още повече пиянство. О, и разбира се пиянски секс. Но нека засега се съсредоточим само върху алкохола.

Има родителите, които учат децата си, че трябвад да пият отговорно, като им разрешават да консумират алкохол под тяхно наблюдение. Те също позволяват организирането на партита в техните домове, като си мислят че децата, които пият алкохол, докато родителите са наблизо, ще станат разумни по отношение на пиенето. Грешка!

Водещи изследователи от Университета на Минесота установиха, че деца и тинейджъри, които пият под контрола на своите родители е по-вероятно да имат проблеми свързани с алкохола, отколкото младежи, на които не се разрешава да консумират алкохол до навършване на 21 години.

Незнам защо този факт въобще изненадва някого. Както и при секса, родителите трябва да изяснят на децата си, че не е добре да пият, докато достигнат законновата възраст за това. Родителите трябва да посочат собствените си грешки и тези на другите, които са пили като деца и тинейджъри: не могат да спар да пият, стават агресивни, набъркват се в сбивания, нараняват се, умират в катастрофи, обирани са, имат сериозни махмурлуци, понякога натравяния, правят секс с непознати, и дори често не помнят какво се е случвало.

Изследване на медицинския център на Университета на Питсбърг показва, че при децата, които са започнали да пият преди 15 годишна възраст, е  4 пъти по-вероятно да станат алкохолици.

Нека ви дам още суха, но реална статистика. Децата, които употребяват алкохол е по-вероятно да имат проблеми в училище, социални прояви (побоища и по-малко спортна активност), проблеми със закона, психически проблеми, неприемлив секс, нарушаване на нормални разтеж и сексуалното развитие, по-висок % самоубийства и убийства, катастрофи с коли и мотори, изгаряния, падания, удавяния, проблеми с паметта, злоупотреба с наркотици, промени в развитието на мозъка, които имат дългосрочен ефект и смърт вследствие на алкохолни отравяния.

Въпреки че пиенето под определена възраст е незаконно, хората от 12 до 20 годишна възраст, консумират 11 % (!!!) от целия алкохол в Съединените щати. Средно те пият повече при определен повод, отколкото възрастните.

През 2008 година има почти 190 000 посещения при лекар от млади хора заради наранявания или други условия свързани с употребата на алкохол.
Родителите трябва да са сигурни, че децата им не ги виждат пияни и да се държат не като зрели хора. Това със сигурност не е благоприятен пример и не учи на това как да сме отговорни с алкохола.

Бележка под линия: децата не трябва да пият до навършване на законовата възраст за това, когато вече има надежда, че благоразумието ще бъде тяхната мантра.

 


Последни публикации:

РОКО БУТИЛЬОНЕ: НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ЕВРОПА ВЕЧЕ НЕ Е ХРИСТИЯНСКА

ЗАТВОРИТЕ КАТО САНАТОРИУМИСюзън ЕСТРИЧ
  

ТИМБИЛДИНГЪТ – НАЧИН НА УПОТРЕБА – Даниел ПАНЧЕВ

СЪЗДАВА СЕ НОВ ВОЕНЕН СЪЮЗ В ЕВРОПА ИНИЦИРАН ОТ ВАЙМАРСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК

В КРАК С ВРЕМЕТОЦветозар ЦАКОВ
 

ЧЕТИРИ ВОЙНИ ПО СРЕДАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ УПАДЪК – Едуард КОХ

ПОЛИЦЕЙСКАТА КОМИСИЯ НА ЛОС АНДЖЕЛИС ГЛАСУВА ЗА СПИРАНЕ НА КАМЕРИТЕ ПО КРЪСТОВИЩАТА

БЕН ЩАЙН: ПАРИТЕ СА ИЗВЪНРЕДНО ЕМОЦИОНАЛЕН ВЪПРОС

ТЪМНАТА СТРАНА НА ТЕЛЕВИЗИОНАТА РЕКЛАМА

ШВЕДСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ ИСКАТ ПРОМЯНА В НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПОЛЗА НА МЮСЮЛМАНИТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4056

Posted by on авг. 30 2011. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.