БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВИ НЯКОЛКО КЪЩИ В ДИВОТИНО, НО ПОВЕДЕ СИРИЙСКИТЕ ВЪСТАНИЦИ

Българското външно министерство изненадващо събра в Правец повече от 40 представители на всички сирийски опозиционни фракции.

С което добави още едно листче към етикета на все по-арабизиращата се и объркана външна политика на България. Еуфорията на управляващите за „гениалния“ ход, обаче, предизвиква множество въпроси, които будят притеснение.

 

Кои сме ние, че да се бъркаме в един процес, в който се преплитат интересите на глобалните играчи при положение, че нямаме 5 лева да вдигнем един мост и няколко съборени къщи в Дивотино? Мародери безнаказано обраха къщите на хората дни след труса! Защо срещата не се проведе в съседна Турция например? Или в неутрална Швейцария? В меката на преговорите Виена? Или някъде другаде? Странно!

Защо е този френетичен патос и опияние (МВнР обяви срещата с братските опозиционери като историческа) при положение, че не знаем кой кой е по време на продължаващите военни действия? Да не се окаже, че отново става въпрос за мюсюлманските братя и ислямисти, които уж бяха демократи и борци за освобождение, а вече поемат с желязна ръка контрола над Египет, Тунис, Либия…

Лошо е да нямаш пари. Стара истина е, че на този свят много малко неща са безплатни. Възможно ли е да сме част от една нелепа сделка с новия ни страгически  партньор –  Катар – 200 милиона в БНБ, а вие вкарвате, който ви посочим от сирийската опозиция на ваша територия – разбирай ЕС? И какво може да ни струва всичко това? Обикновенно в мафиотските филми (любими на премиера) този, който върши мръсната работа си отива първи от сценария.

Междувременно се проведе среща на Цецка Цачева със зам.шефката на китайския парламент. Китайката обеща мащабни инвестиции и строеж на тунел под Шипка. Какво ли ще ни искат пък те за него?

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4475

Posted by on май 29 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.