ЗАБРАНАТА НА ДУМАТА ТЛЪСТ Е СКРИТ ОПИТ НА ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТНИТЕ ДА НАЛОЖАТ КОНТРОЛ НАД МИСЪЛТА

МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА РИСКУВА ДА СЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е КАЗАЛ ИСТИНАТА?Лорд Тебит, Барон на Чингфорд е един от най-извесните британски консервативни коментатори и политици. Роден е на 29 март 1931 година. 

Министър в кабинета на Маргарет Тачър и бивш председател на Консервативната партия. При атентат на ИРА е ранен, а съпругата му остава инвалид за цял живот. Работил е като журналист, издател и пилот в Кралските военновъздушни сили и Британските отвъдокеански авиолинии.

Доскоро не знаех, че в Парламента има група с представители от всички партии „За изгледа на тялото“. Според Дейли Телеграф, те тъкмо са публикували доклад в който препоръчват „преразглеждане на проблема с дискриминацията основана на външния вид“. За какво е на света всичко това?Групата смята, че правителството трябва да регламентира, че при обръщането към някого с „тлъст“ или „прекалено дебел“ това трябва  да се счита за „престъпление от омраза“. Но ако въпросната персона е наистина дебела, тогава какво? Може ли някой да рискува да се влезе в затвора, заради това, че е казал истината? Какво ще стане ако някой каже на някой, който е наистина ужасно дебел, че изглежда прекрасно или на този с висящи сланини, че е много привлекателен?

Изпълнителният директор на организацията, която прокарва този нон-сенс даже се чуди дали не трябва да се обяви за престъпление дори насочването на вниманието към теглото на човек. Нима тогава трябва да осъдим майка, че се тревожи за теглото на анорексичната си дъщеря и да говори с нея за опасността от това заболяване? Нима думите „кльощав“ или дори „слаб“ не бива да се споменават заради опасността да не бъдат криминализирани?

В сърцевината на доктрината на Новоговора в Оруеловият 1984 е осъзнатата позиция на властите, че е трудно да мислиш за нещо за което няма думи. Тук виждаме депутати готови да тръгнат по опасния път на контрол на мислите за който Оруел предупреждаваше. Какво си мислят те – че като забранят всички думи, които някой може да приеме за обидни ще заместят обучението по добри маниери или социалния натиск, който удържа хулиганите?

Междувременно не чух нищо от лобистите за граждански прави вътре и отвън на Парламента за опасностите в реалния живот – побоища и религиозна дискриминация практикувана в Затвора на нейно величество в Уайтмур. Там затворниците немюсюлмани живеят в страх от насилие ако например си опекат бекон в затворническата кухня. Много приемат исляма в резултат на заплахи и малтретиране. Това, което се разказва от някои затворници е свързано с рекетьорски групи за защита от мюсюлмански банди.

Нищо чудно, че министърът на правосъдието Кен Кларк обяви, че системата не работи. Ако затвори с високи нива на сигурност се управляват от бандити, които се молят на други затворници, нищо чудно, че не работи. Вероятно има и група от всички партии, която може да предложи решение и на този проблем.

материалът е публикуван на блога на в. Дейли Телеграф

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4491

Posted by on юни 11 2012. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.