КОЙ ЩЕ ПОЛЗВА ГРАНДОМАНСКИТЕ СПОРТНИ ПРОЕКТИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, КОГАТО ВСИЧКИ ДИШАМЕ ОТРОВА?

Политиката до голяма степен е въпрос на приоритети. Важно е да си ги степенуваш и да ги гониш. Преди срещата си с министър-председателя на Катар шейх Хамад бин Джасим Ал Тани (най-голяма българска надежда) нашият премиер направи важно публично изказване: „Ако днес съумеем катарския премиер да го накараме да инвестира в България, един от плановете е на 4 километър с публично-частно партньорство да направим националния стадион.

Плюс четириетажен паркинг за спортната зала, за да могат всички посетители в залата да паркират. Тъй като премиерът е собственик на авиопревозвача „Катар Еъруейс“, ще ги молим да станат и спонсор на женския турнир по тенис“. Всичко това е добре. Никой не може да осъди страстта към спорта и спортни съоръжения на премиера и желанието му за постоянна изява в колективни спортни занимания, но трябва да съпоставим неговия очевиден приоритет с друга новина от днешия ден.

София е столицата в Европа с най-мръсен въздух. През 176 дни в годината хората буквално виждат какво дишат. Във Видин и Перник е същото. Това е изключително тревожно и скандално.

Богати и бедни, здрави и болни, деца и старци – въздухът е един за всички. Ето това трябва да е политически приоритет.
По смъртност от онкологични, сърдечно-съдови и белодробни болести сме на едно от първите места в света. По песимизъм в топ 10 на планетата. Кучета изядоха жив човек в същата тази евро-столица. Престъпността и борбата с нея минаха в ПР сектора с притиворечиви информации. Места в детските градини няма. Стотици улици стоят неасфалтирани. Ядем втора ръка храни от Азия, Африка и препакетирания джънк на европейците. Градският транспорт се тресе от скандали. Безработицата расте. Здравеопазването е по-мътно от Нил. Доходите се свиват. Е, за какво качество на живот може да говорим в случая? Когато си постигнал ясни и видими резултати относно базовите жизнени нужди на хората може да пристъпиш към следващия етап по пътя към по-добрия живот. Цялата ситуация е сбъркан приоритет и пилеене на ресурси. Каруцата не движи коня – конят движи каруцата. И то ако е здрав.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4454

Posted by on май 17 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.