НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВНА МЕДИЯ, КОЯТО СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ, ПРОПУСНА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО

Силни земни трусове буквално изкараха по-голяма част от жителите на София и Перник на улиците в 3 часа сутринта. Хората се притесняваха за близките си и звъняха по телефоните. След половин час повечето започнаха да се прибират по домовете си, но не за да спят. Проверяваха жилищата си за щети и търсеха информация за случващото се.

Междувременно нови трусове продължиха да насаждат паника у населението.

В същото време единствената национална телевизия повече от три часа предаваше стари записи на хард рок шоу и блудкаво кулинарно предаване. Нищо друго. Да не говорим, че хората се информираха за ситуацията от американски сеизмологични сайтове, които имаха изключително подробна информация качена онлайн за магнитуд,епицентър, история на района минути след труса.

За какво ни е национална телевизия в този вид? Да финансира производството на сериали със съмнително качество, да прави треторазрядно шоу (на фона на останалите телевизии), да отразява само рязане на лентички? Е, няма как да догони частните канали. И така само става все по-смешна. И точно, когато е необходима я няма.

Задачата на една национална телевизия е да информира, да образова и в такива моменти да успокоява.

Може би управляващите (на местно и правителствено ниво) трябваше точно сега да се включат по-активно в овладяването на обстановката? И определено да се спре с гъстото жилищно застрояване.

Провалът от нощта на земетресението е възможност за преоценка и много дълбока реформа в Българската национална телевизия. Иначе не е честно по време на продължаващата икономическа криза да се харчат парите от данъците на хората.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4462

Posted by on май 22 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.