КАК ТАКА ХЪРВАТИТЕ СА С ГОДИНИ ПРЕДИ НАС?

Тия дни бях в Хърватска.Стана ми жално, че и след влизането им в ЕС България пак ще е на последно място по всичко положително в съюза. Пък и за хърватите ми стана жал. Та за какво им е на тях Евросъюз? Магистрали от край до край. Плащаш си караш си спокойно без да те притесняват полицаи скрити зад храстите или мобилни камери. Чисти и подредени градове.

Туризъм – културен или какъвто се друг ви дойде на ума. Само без алкохолен, какъвто вече е доминиращия при нас. Страшно много фестивали и конкурси. Плажове и хотели и пак чисто и подредено.Усмихнати хора навсякъде. Нещата, които ги дъвчем ние са си ги направили хората след тежка война и обявена само преди 20-на години независимост.
Добре де, зачудих се аз, защо и при нас не е така? Та плажове ли нямаме? Та история или култура  нямаме? Къде сме сбъркали? Как хърватите са с години преди нас?

Питам Иван, едно момче от град Пореч – как го правите, бе, брат? И той ми отговори: ами, всичко което ни дава ЕС го влагаме, защото искаме да ни е хубаво. И пак се замислих що при нас не се получава. Да не би да не искаме да ни е хубаво? Къде бъркаме или може би вината не е наша? След този размисъл остават тия които ни управляват – явно на тях така им се иска. Да караме по скапани пътища. Градовете да са мръсни и пълни с кучета и всичко да си е по старому. Да има престъпност и корупция. Ще кажете тоя е поредния който се оплаква. Като си бил там що не остана?

Просто искам да съм си в България. Искам да ми е хубаво тук, както е там. Искам да се махнат тия некадърници, които са ни управлявали и ни управляват (целият преходен елит). Искам и ще продължа да го искам, защото докато не ги сменим няма да ни е хубаво тук. Искайте го и вие.

И докато си разсъждавах на тая тема група български деца на Световното първенство по шоу-денс в Хърватска  се качиха на стълбичката на победителите и доказаха на света, че българите ни бива и заслужаваме да ни е хубаво.

автор: Пенчо ПЕНЧЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4466

Posted by on май 26 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.