ПРОСТО ГРЕШКА ИЛИ…?

Турският премиер Ердоган официално заяви, че ако Албания реши да разширява границите си може да разчита на военна подкрепа от Турция. Според него Армията за освобождение на Косово не е терористична организация, а израз на волята на албанците да защитават земите си. Дали е просто грешка на езика изявление с което обявяваш, че си готов да подкрепяш този който би започнал война за нови територии вътре в Европа?

Вторият „лапсус“ дойде веднага след първия. В турските учебници е съвсем естествено да има карта на Турция. Обаче на тази карта се вижда,че европейската територия на страната свършва в Пловдив. От учебните материали става ясно, че територията на Турция включва и цяла Армения, някои региони на Ирак, гръцката част на остров Кипър и райони на Грузия. Информация се разпространява чрез безплатни учебни материали за да стигне до възможно най-много хора. Какво иска да ни покаже Турция с тази карта? Да ни покаже миналото? Едва ли. Прекалено голяма и силна държава е в настоящето. Да ни демонстрира нежеланието си да уважава териториалният суверенитет на другите държави? Или може би иска да ни покаже бъдещето към което се стреми?

Всичко това е просто грешка или…?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4485

Posted by on юни 6 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.26158 лв
 CHF =  1.67926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.22494 лв
100  RUB =  2.82928 лв
 USD =  1.66652 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.