СПИРКА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА ИЛИ КОЙ НА КОГО ЗА КАКВО ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИ

По повод пристигането на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу през август ще има традиционната вече порция рязане на лентички. По думите на председателката на  ГЕРБ в СОС спирката на метрото при НДК, при това височайшо посещение, трябва се нареча „Обединена Европа”? Аргументът й (подкрепен и от съветници от БСП и СДС) е смешен: по този начин изказваме благодарността си към ЕС за дадените средства за построяването на метрото (!!!).

Столичният общински съвет показа, че е политически орган без много много да е политически. Какво е това ЕС? България не ли интегрална част от него – пълноправен член? Страната ни ползва, но и да дава пари в общата касичка. Брюксел не произвежда блага, а ги абсорбира и преразпределя. Българския пазар е част от европейския и всички свободно оперират на него. И обратното. Част от заплатата на Барозу и пристигането на антуража му идват от мизерните пари на българските данъкоплатци. Кой на кого трябва да благодари в случая?

Така че подобно лозунгарство изглежда прекалено слагаческо. А и като почерк напомня за останалите от социализма тук таме надписи – „Да живее международното положение”, „Вечна дружба”, „Обединена Европа”, „Солидарност между народите”… Вписва се идеално, нали?

Малко се прекалява с тези чести фанфарни посещения и със захарта при съпътстващите ги провинциални табиети. А и от чисто практическа гледна точка е ясно, че хората ще си я знаят като спирката на метрото на НДК, независимо от общинските напъни за „оригиналност“.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4494

Posted by on юни 11 2012. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.25825 лв
 CHF =  1.68635 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.22372 лв
100  RUB =  2.7065 лв
 USD =  1.67051 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.