КОЯ ПЕСЕН БИХТЕ ИЗБРАЛИ, ЗА ДА ВПЕЧАТЛИТЕ НА ГОРЕЩА СРЕЩА

На среща сте. Срещу вас е седнало супер яко бебче. Той прилича на Джеймс Дийн, а тя на Мерлин Монро. Или Джеймс Дийн Брадфилд / Мерилин Менсън, ако си падате по този тип. Тя е перфектна. Той е прекрасен. Нервни сте и сърцето ви подскача като кенгуру. Но това не е обикновенна среща. Вместо да си говорите, или да броите звездите, има едно нещо с което може да впечатлите човека отсреща: изберете правилната песен.

Донесете си MP3 плейъра и слушалките и изберете някое надежно романтично парче.

Това е тънка работа. Една песен. Само три минути. Коя от всичките на планетата бихте избрали? Бихте ли влезли в стаята с някоя убийствена мелодия или имате по-бутиков подход?

Аз вече имам някои предложения: Gertch на Chas & Dave, Pyramid Song на Radiohead, Love Will Tear Us Apart от Joy Division, Eddie & Ernie’s Bullets Don’t Have Eyes, OutKast’s SpottieOttieDopalicious и Sympathy for The Devil by the Rolling Stones. Моят приятел, класически цигулар, би избрал Кантабиле на Паганини.  

Какво ще правите, докато другия слуша? Най-якото е да си движите устата? Да барабаните по масата? Да правите въздушна китара?

Дарвин е вярвал, че музиката играе роля в сексуалния подбор, както посочва Даниел Левитин в книгата си „Твоят мозък за музиката”. Дарвин пише: Направих извода, че музикалните тонове и ритъма са се появили при мъжките и женски прародители на човечеството, за да се привлича противоположния пол. Тези музикални мелодии започнали категорично да се асоциират с някои от най-силните страсти на които е животното е способно да чувства и които започнали да се използват инстинктивно.

Елегантна работа. Както и да, вие какво бихте избрали, за да очаровате другия?

Със съкращения от в.Телеграф (Великобритания)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4305

Posted by on февр. 9 2012. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Последни публикации

Последни коментари

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.