КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ СТРАХА ОТ БЛИЗОСТ В БЪДЕЩИЯ СИ ИЛИ НАСТОЯЩ ПАРТНЬОР


Компелксът от несъвършеното тяло

Една от най-често срещаните причини за липсата на самочувствие при двойките е несъвършеното тяло на един от тях.

Въпреки че пълната фигура може да се коригира с упражнения и диети, малцина са тези, които го правят, а вместо това повечето се затварят в черупките си и избягват каквито и да е действия, за да променят негативния си образ. Цялата тази ситуация може да се отрази негативно върху качеството на връзката. Хората с проблемна фигура много често се страхуват от отказ, да не бъдат отблъснати. Работата е деликатна и трябва да покажете на партньора, че го обичате не като телесна рамка, а като личност, като човек. Това трябва да се каже високо и силно, за да не остане комплекс.
Липсата на опит

Ако партьорът ви има по-малко опит от вас с междуличностните отношения и секса, това може да предизвика блокаж при интимностите. В такъв случай трябва да водите процесите, да бъдете бавни и търпеливи. Когато един път спечелите доверието им ще бъде само въпрос на време нещата да си дойдат на място.

Травмите от миналото

Провалите от стари връзки могат да оставят тежки белези върху личността на вашия партньор. Преодоляването на сърдечните болки изисква време. Подобни хора стават цинични, иронични или страхливи по отношение на нови връзки. Такова поведение се преодолява само с всеотдайна любов. Пред нея цинизма и страхът, рано или късно, капитулират.  Помогнете на половинката да преодолее вълнението през, което е минала. Честност и търпение, но без да ви се качат на главата. Опасността е, че те могат и да не преодолеят ново любовно разочарование и да се превърнат в емоционални инвалиди.

Безразличните към любовта

Някои хора няма емоции. Това става заради социални и емоционални фактори в миналото им. Да запалиш пламъка на любовта у такъв партньор е много трудна задача (ако не и невъзможна). Как да убедитете другия, че света не е толкова лош, колкото той си мисли.  В крайна сметка всичко опира до доверие. Ако го има Купидон ще си свърши работата.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4374

Posted by on мар. 21 2012. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.