САЛАФИТИ ОФИЦИАЛНО ЗАЛИВАТ ГЕРМАНИЯ С КОПИЯ НА КОРАНА

Проект на мюсюлмани сулафити в Германия има за цел да раздаде 25 милиона копия на Корана на немски език. Идеята е те да бъдат изпратени по пощата или раздавани в центровете на германските градове. Начинанието предизвика гнева на консервативните политици, които го определиха като нарушение на религиозния мир.

„Тази агресивна политика трябва да бъде спряна, въпреки че по принцип нямаме против разпространението на религиозна литература.”, заяви Гюнтер Крингс, високопоставен член на Християн-демократическия съюз на Ангела Меркел пред Ди Велт.

Според Ди Велт немското разузнаване определя организатора на кампанията Ибрахим Абу Наги, като опасен салафитски проповедник. Той иска да се раздадат 25 милиона копия на християни. Кампанията се нарича: „Чети! В името на Господ, който те създаде.”. Допълнителни копия са предвидени за разпространение в Австрия и Швейцария.

Според живеещия в Кьолн (където тече кампания за строежа на най-голямата джамия в Европа) Ибрахим целта е да се спасят хора от вечния ад. Финансирането идва от мюсюлмани, които купуват един коран, с който се набират средства за отпечатването на втори, както и с щедри дарения от богати хора в Бахрейн.

Според немската преса вече са раздадени повече от 300 000 хил. копия. Неслучайно за начало на акцията е подбрана и седмицата преди Великден.

Версията на Корана е сравнително модерен и е съгласуван с немските служби за сигурност, които не го намирали за проблематичен. Преводът е направен от Мохамед Ибн Расул, а коментарите от  обърналия се в исляма германец Франк фон Бубенхайм.

От берлинския офис на службата за защита на конституцията обявиха: „Салафизмът е крайно радикален и учи последователите си, че това е единственият истински ислям”.

Ди Велт (със съкращения)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4402

Posted by on апр. 11 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24814 лв
 CHF =  1.72502 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18346 лв
100  RUB =  2.5461 лв
 USD =  1.717 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.