НАЛИВАНЕ НА БРАШНО В 2 СЪДРАНИ ЧУВАЛА

БСП ще подкрепи вариант за увеличение на здравната вноска от 6 на 8 процента, без да се променя общата осигурителна тежест. Е как няма да се променя общата осигурителна тежест. Тези 2% все трябва да се компенсират отнякъде. Но това е маловажния въпрос.

Основният въпрос е с кой акъл това правителство, при задаваща се световна икономическа криза, вдига осигурителната тежест. Не мислят как да си намалят бюрокрацията в здравеопазването, корупцията, лукса на здравната каса и болничните далавери. Мислят как да натоварят данъкоплатеца с още налози. Здравеопазването е в трагично състояние. Но с наливане на брашно в съдран чувал няма да му се запуши дупката. Какъв е смисълът да се изсипват пари в една разсипана система. Самата система издиша, а не бюджетът й. Плащането на тези вноски плюс рушвет е безмислено и всеки средноинтелигентен данъкоплатец ще търси начини да не плаща грешни пари на държавата.

Миков не започвай с грешка!

Новият вътрешен министър в същия дух обяви, че ще вади още полицаи по улиците. Досега нима нямаше?! Е и! Качеството е съвсем различно от количеството. Още повече, когато имаш прогнила от корупция и връзка с престъпността полиция. Та нима кварталните полицаи не познават кварталните крадци и наркомани. Та нима зам. шефа на ГДБОП не даваше информация на мутрите. От долу до горе има гнилеж. Загниване на системата. С изкраването на гнилежа на улицата (па макар и малко) няма да се реши проблема. Нито поредното преструктуриране – разбирай трансфер на хора от една служба в друга. Даже не ги местят от кабинетите. Хората са си същите. Рязане из корен на загнилите места трябва да търси Миков. Иначе ще последва съдбата на Румен Петков. Още повече, че наследството му от обществено недоверие към МВР е първата му придобивка във ведомството. Няма смисъл да се налива брашно в съдран чувал.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

БУМ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ – ДАНЪЦИ?!

ПОЛИЦЕЙСКА ИЗБИРАТЕЛНОСТ

СРАМНО

РАЗРУХА

ДА СЕ ИЗПЛЕЗИМ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1051

Posted by on май 8 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.