РАДИО К2 ОСТАВА В ЕФИР

На 22 февруари 2010 година Върховният Административен Съд се произнесе Радио К2 да остане в ефира. Петима върховни съдии,начело с Председателя на  Върховният Административен Съд Константин Пенчев доказаха, че имат твърда воля в България да се установи законност. Достойна е позицията на съда в подкрепа  на свободното слово, плурализма, чистота на медиите, които  работят в името на гражданското общество. Върховният административен съд се произнесе с безпрецедентно европейско  решение, с което защити  правата на обществено-политическото „Радио К2”. Трябва да подчертаем , че „Радио К2” се бори за обща кауза   – решението на съда отваря нова страница за хиляди хора, чиито права до момента  са били погазвани и слага  край на  осъдителните присъди срещу България от Страсбургския съд по защита правата на човека.
 
В съобщение до медиите "Радио К2" призовава регулаторните органи Съвета за Електронни Медии и Комисията за Регулиране на Съобщенията да последват  примера на ВАС и също да тръгнат по пътя на законността.
След безпрецедентното произнасяне на ВАС СЕМ и КРС би следвало незабавно да отменят своите порочните си  решения за прехвърлянето на лицензиите на К2 на некомпетентната да създава радиопрограми фирма за недвижими имоти „Гео адвайзърс”, която е и осъдена за излъчване на цинизми и вулгаризми в ефира.
Ако СЕМ и КРС наистина  са независими от нищо, както пише в закона, трябва да го докажат, като предпазят ефира на България  от  „Вулгарните”, се казва още в позицията на радиото. ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ: ВАК В СВОЯТА ТРАДИЦИЯ Е ИЗВОР НА КОРУПЦИЯ

СОЦИАЛИЗЪМ ЗА БОГАТИТЕ

ИМЕТО НА МИСТЕРИОЗНИЯ РАЗУЗНАВАЧ ПЛАМЕН АТАНАСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗПЛУВА НА НЕОЧАКВАНИ МЕСТА

КАЗУСЪТ РАДИО К2 СТАВА ВСЕ ПО-СКАНДАЛЕН

ТЕЗАТА ЗА ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ ПОСТЕПЕННО СЕ ТОПИ

БОРИСОВ ПЕЧЕЛИ БИТКА, ГУБИ ВОЙНАТА!

ПРОФ. СТАНИСЛАВ СТАНИЛОВ: РЕКТОРИТЕ НА НЯКОИ ВУЗ-ОВЕ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В КРУПНИ БИЗНЕСМЕНИ

ВЪЗРАСТТА НА ЛИДЕРА -Калоян МЕТОДИЕВ

”ТЕАТЪРЪТ НА ФУРАЖКИТЕ”… РЕЖИСЬОР: ЦВ.ЦВЕТАНОВ – Добри БОЖИЛОВ

НОВИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА АЛЕКСИ КЕСЯКОВ НИ ВРЪЩАТ ВЪВ ВРЕМЕТО НА ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ

СБЪРКАНИЯТ ПАРТИЕН МОДЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД -Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2973

Posted by on февр. 23 2010. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.