КРАТКИ НОВИНИ 143

СТАНИ МАМА СПЕКУЛАТ, ЗА ДА НЕ РАБОТИШ

Комитетът по надзора на конгреса на САЩ привика в понеделник ръководителят на фалиралата банка “Лемън Брадърс” Ричард Фалд във връзка с разследването на обстоятелствата около фалита на банката, предаде Франс прес. Наглият шеф на банката си изплатил от 2000 година насам хонорари на стойност половин милиард долара. Четири дни преди обявяването на банкрута, в банката е бил разглеждан въпросът за изплащане на ръководния екип на 20 милиона долара като “специално възнаграждение”. За компенсация, друг наглец Джордж Буш, прокара план за наливане на 700 милиарда във фалиралите банки. Парите естествено са на данъкоплатците. Как да накараш някой да си вади честно хляба след всичко това. Спекулантите от Уолстрийт ще  преживеят кризата (която сами предизвикаха). Да живее спекулацията! В този ред на мисли нещо за цената на бензина у нас да сте чули? На световните борси вече пада до 70 $ за барел. В нещастна България цените не мърдат от 140 $. Господ да ги накаже!

 
ДРЪЖТЕ КОКАЛА ДО ДУПКА

Обществен дебат по Националната здравна стратегия поиска директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова. Шефката на Здравната каса ужасно се разтревожи от  законодателните промени, които предстои да влязат за обсъждане в Народното събрание. Тя се обяви категорично срещу навлизането на частни здравни фондове. Не искат да пуснат кокала. Здравната каса тъне в бюрократичен разкош, а болниците приличат на вертепи. На хората рано или късно ще им писне да плащат по два пъти. Едип на касата монополист и втори на ръка на лекарите. Не е справедливо. Долу монополона на касата.

ВСЯКА ТРЕВИЧКА Е ВАЖНА

Зелените зони около и вътре в университетите помагат на на студентите да се чувстват по-добре и да напредват в науката показало изследване на  Университета на Тексас.
Учените са открили връзка между университетското озеленяване и значителното повишаване на познавателната активност сред учащите се. Резултатите по неоспирим начин показват, че познавателните способности на студентите в университетите, които са разположени в паркове или имат големи градини, са много по-високи, отколкото при тези, които са учели в учебни заведения без зелени зони. Специалистите обясняват това с факта, че дърветата и храстите пречистват въздуха, а богатият на кислород въздух съдейства за мозъчната дейност, което на свой ред подобрява учебните резултати. Зеленината до голяма степен намалява и стреса и нервните разстройства. Така че изводът е ясен – пазете природата!

ИДЕ КРИЗА ДА ВЗЕМЕМ ОЩЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ

По предложение на финансовото министерство се повишата  данъчната оценка на недвижимите имоти с 50%, което се предлага да стане чрез повишаване на съставния коефициент за местоположение с 50%. За да не се повиши данък сгради, министерството предлага коридорът за определяне на размера на данъка от общините да бъде между един и два промила, а не както е сега – между 1.5 и 3 промила.
В момента данък сгради в столицата, например, е 1.87 промила от данъчната оценка.
Сред другите промени е и предложението необлагаемата с данък наследство стойност на имоти да е вече 70 хил. лв. по данъчна оценка, а не както е сега – 250 хил. лв.
Ще трупат още пари за излишък, за да си го раздават предизборно. 100 пенсионера на море тук, 50 милиона за камери на наши фирми там. Така се работи по социалистически. Вземи от класовия враг и дай на наште хора. Кожодери.

БОРЕЦ  ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВДИНИ

В личния си блог свещенник Питър Мълън написал: "Нека задължим хомосексуалистите да татуират върху задниците си надписа: Содомията може сериозно да увреди здравето ви, а на брадичките си пък да татуират: фелациото убива. Шестдесет и шест  годишното падре било принудено да премахне от блога си написаното, което било определено като крайно обидно. Той не се съгласил  и настоява, че става дума само за осмиване и шеги. „Нямам нищо против гейовете. Много от най-близките ми приятели са с подобна сексуална ориентация", казало отчето шегаджия."Това, което ме дразни, е агресивното й проповядване" добавил мъдро той.

ДПС ДА ДРЪПНЕ МАЛКО ЮЗДИТЕ

Кметът на разградската община Цар Калоян Ахмед Реджебов си поръча джип „Шевролет“ чрез търг. Видният депесар си поръчал скъпото возило може би, за да минава през все още невъстановения от голямото наводнение град. Като се замисли човек  хак да им е на избирателите там . Пак от ДПС кмет да си изберат.
Районният съд в Разлог започна наказателен процес срещу кметския наместник на село Златарица, община Белица – Хюсеин Исмаил Хюсеин. Срешу него са подадени серия жалби от страна на селяните, които местния валия заплашвал с убийство. Миналата година, на 29 октомври, Хюсеин, който управлява в Златарица вече трети мандат, заедно с баща си Исмаил Сали стрелял с ловна карабина пред къщите на селяни, за които научил, че не са гласували за ДПС. Историята започнала още в деня на първия тур, когато кметът цял ден причаквал съселяните си пред избирателната секция и недвусмислено ги предупреждавал: "Гласувайте за ДПС, иначе мамицата ви ще…".
Голяма част от възрастните гласоподаватели обаче изобщо не се престрашили да минат край него и не отишли да упражнят правото си на глас. За да накаже 46-те негласували за ДПС, той спрял осветлението им на 29 октомври и го пуснал чак на 28 ноември.
В Златарица живеят около 80 души. Ако съдът не се оправи с видния депесар селяните решили да зарязват къщите и да бягат.

 
 


 
ПОСЛЕДНИТЕ 5:

КРАТКИ НОВИНИ 142

КРАТКИ НОВИНИ 141

АЙСБЕРГ 139 КРАТКИ НОВИНИ

АЙСБЕРГ 138 КРАТКИ НОВИНИ

АЙСБЕРГ 137 КРАТКИ НОВИНИ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1537

Posted by on окт. 9 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.