КРАТКИ НОВИНИ 142

ВЪПРЕКИ СТУДА ОТ ПРОКУРАТУРАТА СЛЪНЧАСАХА

Прокуратурата иска да се подслушва със специални разузнавателни средства и за финансови престъпления и укриване на данъци и осигурителни вноски, както и събраните от полицията и ДАНС данни със СРС-та да са годни за доказателства пред съда. Това са част от предложенията на прокуратурата за изменения на Наказателно-процесуалния кодекс, връчени на министъра на правосъдието Миглена Тачева. Те бяха представени от говорителя на главния прокурор Маргарита Попова на семинар в Цигов чарк. По знакови дела работа не сте свършили, дайте да подкараме бизнеса. Кризата и без това ще го постави на колене. Сега е монета и вие да го яхнете. За всичко искат подслушване. Резултати няма.

 
БАНИЦАТА КАКТО СЛЕДВА

Кой какво и защо прибира от огромния бюджетен излишък – пари от данъкоплатците дадени за управление на държавата:
МВР –  37  млн. лв. за строеж на сгради. За нови противопожарни автомобили – 3 млн. лв.
Регионалното министерство –  25 млн. лв. –  свлачищата и за риска от наводнения;
В бюджета на Емел Етем –  15 млн. лв. 
ДАНС – 10 млн. лв. за базово материално осигуряване.
Министерството на отбраната ще получи 20 млн. лв. за покупката на ненужната белгийска фрегата  и 35 млн. за цифровизация.
За
строителството на магистрала "Тракия" –  90 млн. лв. Очакват се
догодина и около 40 милиона лева за видеонаблюдение на пътищата. Е с
тия 40 млн щяха да довършат магистралата.

На Екоминистерството – 40 млн. лв.  – водоснабдителни обекти, пречиствателни станции и канализация, депа за твърди отпадъци;
Образователното
министерство  – 55 млн. лв. за нови училищни автобуси, ремонт на
общежития, подобряване на материално-техническата база на
университетите

СОЦИАЛНИЯТ ПАКЕТ:
С т.нар социален пакет може да не са направили друго, но са уцелили дяволското число, което не е на хубаво:  666,230 млн. лв. 
Коледните добавки на пенсионерите –  337 млн. , а 90 млн. – за осъвременяването на пенсиите от 1 октомври.
Енергийните помощи –  30 млн. лв., антиинфлационна добавка – 36 млн. лв.
Проектът, внесен в деловодството на парламента от Станишев , ще се разглежда най- следващата седмица
 
ТРЕПЕРЕТЕ МУХИ, ДЪРЖАВАТА НЕ Е ЗА ВАС!

Софийският военен съд осъди на година и половина условно бившия заместник-директор на ГДБОП  Иван Иванов, станал известен с името Рилски. Иванов е признат за  виновен за злоупотреба с власт и служебно положение и съставяне на документ с невярно съдържание. Срещу турбо корумпираното ченге тече и разследване за подкуп и изнасяне на класифицирана информация към разработвани лица. Телефонните записи, в които се споменава името на зам.-шефа на ГДБОП обаче не са направени законно и няма как да се ползват в съда. По това дело прокуратурата ще разчита на свидетелски показания. Усещате ли накъде отиват нещата. Да се чудиш в чии ръце да не попаднеш на мутрите или на такива ченгета!

КМЕТЪТ БОРИСОВ НАПРАВИ ОГРОМЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ГАФ

В накое от многото си качества Бойко Борисов даде интервю за македонския в. ”Дневник”. Пред изданието каза:  „Ние признаваме македонския език, въпреки че говорим без преводач, но ако започнем да спорим кой е по-стар – кокошката или яйцето, ще стигнем до бой”. Кой го е признал македонският език измислен в белградските университети на Югославия не се знае. В България никой не си е позволявал да го прави! Оттук насетне участниците в антибългарските кампании в Македония ще размахват въпросното интервю като Самарското знаме. Еле пък ако Борисов стане премиер.

„ГАЛЕРИЯ” ОТ ОБРАЗИ

Почти всички медии са били разработвани от ДАНС, за да бъде наложен тотален контрол върху тях. Това се разбра след посещението на депутати от вътрешната комисия в агенцията. Разработката се казвала „Галерия”. Началникът на бившето НСС Иван Драшков не помни подписвал ли е или не е подписвал. Хамлетовска работа – to be or not to be!  От участие с водещи журналисти в „Часът на Милен Цветков” се разбра, че за повечето журналисти (което значи и граждани) има големи папки със снимки, особености на харакатера, интереси, връзки…

УМИРАМЕ

Населението на България ще намалее с 1.5 млн. души до 2025 г., а в следващите 12 г. работоспособните граждани ще се стопят със 750 000 души, или с 9%. Мрачните прогнозите бяха представени  от Хуан Мануел и са публикувание в доклада на Световната банка.  Надеждата е, че ако се повиши производителността на труда, която в момента е по-ниска от средната за Европейския съюз, спадът ще е само със 100 000 души. Около 14 на сто от младежите до 29-годишна възраст в България са от цигански произход, като около 60 на сто от тях са безработни. Горе-долу това са тенденциите. Очевидно трябва да сменим политическите ветерани от времето на прехода и да се организира обществото. Иначе лошо!

МОЛОДЕЦ

Лидерът на Младежкото НДСВ Борис Вардев успя след двегодишна борба да осъществи една своя мечта. След множество срещи, кръгли маси, политически натиск най-накрая ще има денонощен автобусен транспорт до Студентски град в София. Автобус № 94 ще пътува на всеки час от 12.00 до 05.00 часа. Експерти обаче предупредиха, че зимата дори и 30 мин на студа може да са смъртоносни.

КОЙ ЗНАЕ КАКВО ОЩЕ НЕ НИ СЕ КАЗВА

В началото на тази  година е бил отвлечен синът на убития през 2006 г. Иво Марков. Детето е било похитено на връщане от училище пред блока, в който живее, а опитите на полицията да достигне до групата, извършила отвличането, са останали без успех. Той е бил върнат  срещу откуп от 150 хиляди евро. Според  информация на Дарик похитителите са стояли в джип с полицейска лампа пред блока, в който е живяла жертвата.

 

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

КРАТКИ НОВИНИ 141

АЙСБЕРГ 139 КРАТКИ НОВИНИ

АЙСБЕРГ 138 КРАТКИ НОВИНИ

АЙСБЕРГ 137 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 136 КРАТКИ НОВИНИ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1511

Posted by on окт. 3 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.