КРАТКИ НОВИНИ 141

СПЕШЕН ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ
от Aсоциация "Общество и ценности"

На 2 октомври, четвъртък от 17:30 ч. в градинката пред бившия мавзолей Асоциация общество и ценности организира митинг, посветен на семейството. Нашите настоявания ще бъдат за поставяне на 5-годишен мораториум върху всяка поправка в Семейния кодекс, засягаща брака и семейството. Убедени сме, че подобно събитие може да наклони везните в правилната посока.

Проектът за Нов семеен кодекс премина през Министерски съвет с пълно одобрение и в момента текат дискусиите по първо четене в Народното събрание. Почти сигурно е, че управляващата коалиция ще гласува под команда, особено след позорното изказване на президента, който призова за "бързо приемане на Новия семеен кодекс без излишни дискусии", обяви Стоян Георгиев, председател на Асоциация  „Общество и ценности”.

В края на месец март „Асоциация общество и ценности” остро се противопостави на промените в Новия семеен кодекс с внасяне на петиция, подписана от над 2000 български граждани, в Министерския съвет, Народното събрание и Президенството. През месец април над 20 граждански организации и 2 политически партии („Общество за Нова България” и ГЕРГЬОВДЕН ) изпратиха петиция в която заявиха че не са съгласни с предложените промени. Състояха се  три пресконференции. През месец август „Асоциация общество и ценности” изпрати лично до всеки депутат информационна брошура за последствията от приемането на новия СК.

Според неправителствената организация е настъпил  решаващият момент, в който  гражданите са отговорни да напомнят на самозабравилите се депутати, че не е редно да взимат прибързани решения под натиска на морално деградирали лобистки групи, а да вземат предвид преди всичко исканията на гражданското общество.

ЖИВОТ ЗДРАВЕЙ!

Премиерът Сергей Станишев отпътува на
едноседмична (!!!) визита в САЩ за участие в редовната 63-та сесия на
Общото събрание на ООН в Ню Йорк, предаде правителственият пресцентър.
Такива задгранични посещения от по една седмица правеше само Фидел
Кастро при Никита Хрушчов. Станишев ще се среща с: колегите си от Малта
и Дания д-р Лауренс Гонзи и Андерс фог Расмусен, администратора на
Програмата на ООН за развитие Кемал Дервиш, Мадлин Олбрайт, белгийския
премиер Ив Летерм, генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун, с премиера на
Хърватия Иво Санадер. Бла бла бла…

КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА

В три училища в Смолянския регион –  Смолян, Рудозем и Девин, момичета влизат забрадени в час обяви  директорът на Регионалния инспекторат по образованието Тодор Петканов.По думите му вече са проведени разговори с директорите на учебните заведения, със самите момичета и с родителите им тази практика да бъде преустановена, но…
"Според тях те са убедени вярващи, били сме демокрация, а и никъде нямало забрана, че е неправилно да ходят така", каза Петканов.
По информация на Dnes.bg

 
НЕ СТЕ САМИ
 
След поредицата скандали около лидера на СДС Пламен Юруков все по-усилено лобита в синята партия подготвят смяната му. Бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев потвърди, че на предстоящата конференция на партията ще има повече от една кандидатура за председател, като според него сред тях ще са "дежурните" Иван Сотиров и Стефан Иванов. Вестник "Монитор" пък тиражира версията , че за поста се готви наложения от Надежда Михайлова син депутат Мартин Димитров. Този път младият икономист бил силно промотиран от бившия държавен глава Петър Стоянов. Димитров нито отрича, нито потвърждава евентуалната си кандидатура пред вестника, което буди съмнение. То накрая ще стане ясно.

 
КЪСОГЛЕДИ ТА ДРЪНКАТ

Кризата на пазара на работната сила в Испания ще принуди правителството да отмени наемането на чуждестранни работници за някои непривлекателни професии, съобщава испанският печат. В същото време продължава натиска от страна на Емилия Масларова и Божидар Данев за внос на чужди работници от Азия. Първите групи вече работят в „Оргахим” в Русе. Още русенски фирми настояват за внос на виетнамски работници.
„Глупавите” испанци  решиха, че от 2009 г. наемането на неквалифицирана работна ръка ще се прекратява поетапно. Министърът на труда Селестино Корбачо каза, че не е разумно при 2,5 милиона безработни да продължава тази практика, чрез която миналата година в страната влязоха 200 000 имигранти, които работят като сервитьори, помощници в търговската мрежа и работници в службите по чистотата.  Акъл с пари не се купува!!!

ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧИТА ДЕЙНОСТ

Бившият депутат от СДС Никола Николов  застана пред  Разградския окръжен съд по обвинение в длъжностно присвояване отпреди 14 години (!!!). Според прокуратурата престъплението е извършено в периода 1992-1995 г., когато Николов е бил управител на стъкларския завод "Диамант". Никола Николов вече беше оправдан през юли 2007-ма година по това дело,  но обвинението протестира съдебното решение и делото тръгва отново. Прокуратурата оттегли част от обвиненията в пледоарията си преди произнасянето на съда и поиска условна присъда, заради чистото съдебно минало на обвиняемия и показанията на свидетелите, че по време на управлението на Николов "Диамант" не е бил във финансова криза. Няма как –  трябва да се отчита дейност, за да може обществото да не се меси в баталиите на сегашните управляващи. Популизъм на квадрат.

 


 
 Последните 5:
 

АЙСБЕРГ 139 КРАТКИ НОВИНИ

АЙСБЕРГ 138 КРАТКИ НОВИНИ

АЙСБЕРГ 137 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 136 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 134 КРАТКИ НОВИНИ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1476

Posted by on сеп. 23 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.