АЙСБЕРГ 138 КРАТКИ НОВИНИ

МАЛКО ПОПУЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ

Националната агенция по приходите започва периодични проверки на хората с имущество на стойност над 100 000 евро. Това съобщиха  от НАП.  „Става дума за онези българи, които разполагат със скъпо имущество, собствениците на луксозно движимо и недвижимо имущество, а именно недвижими имоти над 100 000 евро, превозни средства, струващи над 30 000 евро, които не са декларирали доходи, позволяващи им да ги притежават”, обясни  говорителят Бъчваров. Целта е да се изкарат сивите доходи на светло. Бъчваров  допълни, че някои може да отидат и в затвора.  Чудно с такива мерки вместо да изсветлят икономиката да не стреснат хората и икономиката да посивее още повече.

МАКЕДОНИЯ ПРИКЛЮЧВА КУРСА

 

Македонският парламент издаде първия си официален документ за албански. За първи път и парламентарна комисия заседава на албански език. Всичко това вече е регламентирано и със закон.Депутатите албанци могат да си говорят на заседанията на албански (!!!), но не и пред цялото събрание. Всички документи ще се издават на двата езика. Къде отива Македония е вече ясно и на малките деца. Предлагаме ви фундаменталния анализ на Любчо Георгиевски от миналото лято. Пророческите му прогнози започват да се сбъдват. http://www.obshtestvo.net/content/view/348/8/

 

ПРОСТ НАРОД ЛИ СМЕ?

 

Интересна тематична коалиция се заформи в парламента. Събраха се БСП, НДСВ и бившия земеделец Яне Янев. И трите субекта поискаха промени в закона за политическите партии с които да се закрият повечето партии. Интересно като само парламентарните имат власт и получават субсидия, а тези, които искат да закриват не участват във властта и не пречат на никого. Новите критери за съществуване са по силите само на БСП, ГЕРБ, Атака, ДПС и още една две. С цялата си наглост Яне Янев заяви, че трябвало да се премахнат партиите фантоми без структури. От коя структура беше варненският аптекар Марешки, шушукат из кулоарите на парламента депутати от бившата група на Янев.

 

АРХИДЕЛАВЕРА

Над 2700 дка гори и земи ще бъдат извадени от горския фонд на Ново Оряхово и Шкорпиловци заради промяна на предназначението им, реши правителството в четвъртък. Терените са оценени на по около 12 млн. лв. и са придобити от компаниите "Мирта инженеринг" и "Бета форест". Двете фирми са посочвани от екоорганизации като унищожаващи природата.В замяна "Мирта инженеринг" и "Бета форест" са дали около 18 500 дка терени в района на Своге, купени през 2005 г. Тогава общината скандално продаде 70 хил. дка букова гора срещу 150-250 лв. за дка, съобщи в. Дневник.

ДА НЕ ПОПАДАТЕ ТАМ

 

През периода 1992-2007 г. в Русия са били осъдени и са лежали в затвора близо 15 милиона мъже, което представлява почти една четвърт от мъжкото население на страната, предаде АФП. "Многократно променяният Наказателен кодекс на Руската федерация е по-строг дори в сравнение със съветския и вече има открито репресивен характер", посочва Владимир Радченко, директор на правителствения Институт по правораздаване и сравнителна юриспруденция. В момента зад решетките в Русия има 895 000 затворници, като само 5% от тях са жени.

КРИЛЦА И ПЕРЦА ПО ЕВРОПЕЙСКИ

Лидерите на Европейския съюз се събраха извънредно в Брюксел заради кризата между Русия и Грузия. Те приеха резолюция и осъдиха признаването на Южна Осетия и Абхазия. И толкова. Нямаше как да направят повече, защото 27-те страни членки се разделиха на няколко групи.  Силно анти-руската група Литва, Латвия, Естония, Полша, Великобритания и Швеция, умерена анти-руска група Чехия, Унгария, Румъния и Дания, балансирана позиция на Словакия, Словения, България, Испания, Финландия, Холандия, Австрия, Португалия, Ирландия и Малта и проруската група начело с Италия, Франция, Германия, Белгия, Люксембург, Гърция и Кипър.Италианският премиер Силвио Берлускони отхвърли каквито и да е разговори за санкции и заяви мелодраматично, че Русия е богата на енергийни суровини ядрена държава, която може да убие всеки на земята поне десет пъти.

 

ИТАЛИЯ ПОЛУЧИ ЗЕЛЕН СВЕТОФАР

 

Европейската комисия одобри новата имиграционна политика на Италия, която предвижда преброяване на циганското население. Комисията счете, че предвидените от италианските власти контролни мерки са съвместими с европейското законодателство.
Еврокомисарятпо правосъдието и вътрешните работи Жак Баро обяви, че предвидените мерки „не позволяват да се събират данни за етническия произход или религията на хората, които ще бъдат преброявани“. „Прибягването до пръстови отпечатъци не е систематично и е по-скоро ограничено. За малолетните то е предвидено само при изключителна необходимост, когато идентифицирането не може да стане по друг начин“, каза още говорителят.

 

 ПОНЕЖЕ НЯМАМЕ ДРУГИ ПРОБЛЕМИ

 

Над 2000 кюрди от Турция се очаква да се заселят в Търговище в следващите пет месеца, съобщи  Frognews.bg. Те ще строят новите четири завода на компанията "Шише джам". Причината за внасянето на работна ръка от чужбина била липсата на достатъчно желаещи да работят за фирмата. Българските работници в завода протестират срещу разликите в заплатите им с тези на турските им колеги. В момента българите получавали 350 лв. месечно, а турците – по 3000 евро.  Служители от турската компания обяснили пред в. „Новинар”, че самата фирма няма да строи заводите, а е обявен търг за избор на изпълнител на проекта, който има грижа да осигури работниците. Междувременно испанското правителство обяви, че прекратява наемането на чуждестранни работници за запълване на свободни позиции, след като внезапното забавяне в темповете на икономиката предизвика увеличаване на нивата на безработицата и цели сектори, като строителния  са в тежка криза.

 

 

БАЛКАНСКА СРАВНИТАЛИСТИКА


 

На първо
място е президентът на Хърватия Стипе Месич, който получава 3600 евро
месечно възнаграждение. Косовският президент Сейдиу взима 3400 евро на месец.
Траян Бъсеску получава всеки месец по 2500 евро. Албанският държавен глава Бамир Топи се разписва срещу
2100 евро месечна заплата. Президентът на Сърбия Борис Тадич 1900
евро.
Черногорския президент Филип Вуянович взема 1300 евро. Най-бедният президент на Балканите е този от Македония където
Бранко Цървенковски получава 1200 евро. 

 


 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

АЙСБЕРГ 137 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 136 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 134 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 133 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 132 КРАТКИ НОВИНИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1415

Posted by on сеп. 4 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.