АЙСБЕРГ 136 КРАТКИ НОВИНИ

ВАЖНИ РОКАДИ

У нас пристигнаха новите посланици на САЩ и Русия. Естествено е присъствието им и личностните особености да са от огромна важност за България. Нали знаете: обичаме –не ме обича. САЩ ни изпратиха дама – Нанси Мекълдауни от слъчева Флорида. Това е  и  първият  й посланически пост. Досега е свирила само втора цигулка. Идва от поста зам.посланик в Турция. Говори турски и азерски. Дали пък ДПС и турско-българските отношения не са превърнали в основен приоритет в американския геополитически пасианс.

Руснаците пък изпратиха Юрий Исаков от неизвестната ни руска република Башкоростан. Бил е в дипломатическите мисии в Мианмар (Бившата Бирма)  и Тайланд. От 2000 до 2004 г. Исаков е заместник-постоянен представител на Русия в ООН, т.е. заместник на сегашния руски външен министър Сергей Лавров. Досега  е бил посланик със специални поръчения в руското външно министерство, предимно  свързани  с въпросите на енергийната сигурност. От което следва, че интересът в руския геополитически пъзел у нас е свързан с тръбите и новата централа.


ЦВЕТЪТ НА НАЦИЯТА СЕ ИЗНАСЯ!

Испанският вестник “Ла Опинион де Мурсия” писа през седмицата, че  от 10 престъпления в испанския град Сеегин, за седем са отговорни българи.
Кметът на града Хосе Сория поискал помощ от правителството, като дебело подчертал, че основен проблем в града е несигурността, защото за седем от десет престъпления са отговорни български граждани Само през последния месец в провинция Мурсия са дошли и са се регистрирали 630 българи. Кофти.

НА ВНИМАНИЕТО НА СТОЛИЧНИЯ КМЕТ

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов обяви, че отсега нататък просяците в града могат да просят милостиня само пред църквите.  Идеята на Атанасов е абсолютно смислена. Нахалните просяци (често надлежно организирани) тормозели гражданите по главната улица. Митрополит Николай ( със сините очи,  новото БМВ и сватбата на Бареков) се противопоставил, защото не било добре. Срам я е нашата църква от просяците, бедните и болните. Иска Аудита, кьор-софри, метани, суха пара за погребение и сватба, мазно ядене и облаги. Просяците пред църквите. Това е!

ПОЛИТИЧЕСКИ ЩРИХИ

Извесният фризьор и хомосексуалист Дим Дуков станал член на ГЕРБ.

След поредния си провал в София ДПС си сложиха нов председател на столичната структура – водещия на турските новини по канал 1.

Хора на Ковачки записвали работещите в неговите предприятия в партия ЛИДЕР под страх от уволнение. Особено тежко било положението в ТЕЦ Сливен.

От БСП-то в Добрич поискаха оставката на кметицата, заради доказано в съда купуване на гласове в нейна полза на изборите.
ГВАРДИЯТА УМИРА, НО НЕ СЕ ПРЕДАВА
Всяка година на 6 май Ватикана отбелязва празника на швейцарските гвардейци. Той е свързан е със саможертвата на 147 швейцарски войници загинали на 6 май 1527 г. в защитата на Папа Климент VІІ при грабежа на Рим при обсадата на войските на немския имперетор Карл V. 42-та останали живи гвардейци успяват да пранесат Папата до Castel Sant’Angelo, преминавайки от Ватикана до замъка по таен път “passetto”, съществуваща до днес зазидана галерия. Тази година в двора Сан Дамазо на Апостолическия дворец 33 нови алебардисти положиха клетва. Ватиканският военен корпус създава при понтификата си Папа Юлий ІІ през 1506г. Формулата на клетвата давана от всеки гвардеец е “да служи вярно, честно и почтително Светипетровия приемник, отдавайки, ако се наложи, и живота си”. Швейцарската гвардия във Ватикана има нов комендант: 36 годишния Даниел Рудолф Анриг, когото Бенедикт ХVІ назначи за ръководител на папския военен корпус с чин полковник. Новият комендант, произхождащ от швейцарския кантон Сан Гало, е съпруг и баща на четири деца. Двадесет годишен, постъпва в Швайцарската Гвардия като алебардист от 1992 до 1994г., а след това се завръща в родината, където завършва гражданско и църковно право в Университета във Фрибург, а след това работи като асистент в катедрата по Гражданско право към същия университет. От 2002 до 2006г. полковник Анриг ръководи криминалния отдел в полицията към кантона Гларон, а след повишаването му в чин капитан в Швейцарската армия, е назначен за главен комендант в полицията на същия кантон.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1357

Posted by on авг. 19 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.