Таирюмер Мюмюн: На “Раковски” 134 има хора, които преследват корпоративни интереси

Те първи ще напуснат потъващия кораб, а аз ще съм последен, казва организационният секретар в синятa централа

Таирюмер Мюмюн  е  един от основателите на СДС в Кърджали. 2 мандата общински съветник от СДС. 4 мандата председател на общинската структура на СДС-Черноочене. Кандидат депутат 2001 г.  Неформален лидер на кръг “Турската баклава” в СДС. Член на УС на ГС “ЕВЕТ”. В момента организационен секретар “Малцинства” на Раковски 134.


– С какво се занимавате в централата на СДС?
– Осъществявам връзката между структурите на централно и местно ниво в смесените региони от март 2003 г. Почнах там благодарение на г-н Ергин Емин и мисля, че постигнахме добри резултати заедно. Ден и нощ бяхме сред хората без пукнат грош.Имаме 36 кмета от малцинствата, избрани с бюлетината на СДС или общо 43 хил. гласа за съветници. На последните избори през 2005 г. за ОДС в смесените региони има 28 хил. гласа. Аз си задавам въпроса защо Ергин Емин, който беше единственият мюсюлманин в ръководството, беше изхвърлен от НИС. Благодарение на него СДС има конкретна програма по земеделие и гори и местна власт. А в ДПС, понеже ги обвиняваме, че са тоталитарна партия и са на етническа основа, успяха през последните години, независимо как, да вкарат етнически българи в ръководството.
– Какво се случва с СДС на национално ниво?  
– Аз съм в СДС по убеждение, не по задължение, докато забелязвам, че една част от някои членове, които заемат ръководни длъжности в партията са заради някакакви лични и корпоративни интереси. Аз съм убеден, че въпросните лица при първа възможност ще напуснат потъващия кораб, докато аз ще съм от последните, които ще го напуснат. На някои хора се купуват чисто нови коли за хиляди левове. В момента нямам никакви условия за работа.
– Защо?
– Имах няколко срещи с председателя на партията г-н Петър Стоянов, на които му казах: “Хората от смесените региони, мюсюлманите в България, му имат доверие и му вярват. Защо някои хора имат условия за работа и са разположени да изпълняват служебните си задължение,а аз нямам. Г-н президент, ако кажете, ако нямате нужда от мен или нямате визия спрямо малцинствата, аз се оттеглям”. И неговият отговор беше: “Нищо подобно, Тайро. Аз ти вярвам и си ми ценен като кадър и те познавам от много години. И още повече, че ми направи кампанията между мен и доктор Желев в Кърджали”. Проблемът не е в него като председател и аз искрено му вярвам.
– А какъв е проблемът?
– Това, че има едно разминаване на определени принципи и една част от неговите подчинени. Тези хора осъществяват един психологически тормоз върху мен, който се изразява в  етнически принципи.
–  Кой ви тормози на Раковска 134?
– За последните 5-6 месеца зам.-главният секретар на партията не ми е възложил нито една конкретна задача за осъществяване по смесените региони. Там хората са обидени и се чувстват отхвърлени и че нямат нужда от партията СДС. И аз се чувствам така. Аз съм български гражданин и искам да бъда третиран наравно, не на думи, а с конкретни дела и действия.  СДС твърди, че е народна партия, стремяща се да обедини всички етноси.
 – Какви действия ще предприемете?
– Нямам намерение да напускам партията. Още повече съм привързан и знам, че има почтенни хора, като: Петър Стоянов, Филип Димитров, Иван Колчаков и Ергин Емин, които ще ме разберат, защото това не е критика към ръководството на СДС, а е критика спрямо някои хора от обкръжението им.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7

Posted by on апр. 20 2006. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “Таирюмер Мюмюн: На “Раковски” 134 има хора, които преследват корпоративни интереси”

  1. Борис Ташков!

    Чудесно интервю на г-н Таирюмер Мюмюн основателя на СДС в Кърджали и бивш организационен секретар на направление “Малцинства” на Раковски 134 бе несправедливо отстранен по време на лидерството на Петър Стоянов в СДС е човекът, който реално може да виздигне СДС в СМЕСЕНИТЕ РАЙОНИ!
    СДС и СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНАТ С ЛИЦЕ КЪМ СЕРИОЗНИТЕ ДЯСНО МИСЛЕЩИ СЕДЕСАРИ, какъвто е г-н МЮМЮН!
    ГРЕШКАТА, която направи лицето ИЛИЯ ЛАЗАРОВ през 2005/2006 г. в качеството му на Главен СЕКРЕТАР, с отстраняването на сърцатия г-н Мюмюн, за дълго ще бъде отворена рана в СДС и ако проблемът не бъде отстаранен, на практика тази9 рана дълго ще стои отворена и няма да зарасне!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.