АЙСБЕРГ 134 КРАТКИ НОВИНИ

КЪСНО Е! НЯМА ОБРАТЕН ПЪТ НАЗАД… 

Както се очакваше правителството разреши поредната глупост, която ще има дълготраен негативен ефект у нас.  След 18 години пауза виетнамците пак се върнаха на работа у нас. Първите две групи от 27 строители вече пристигнаха в русенското предприятие “Оргахим”. Бачкаторите стартират с 450 лв. заплата и имат шанс да стигнат до 1000, покажат ли добри резултати. Циганите са извън социалната система и растат главоломно, а ние внасяме азиатци. Слепи ли са, че не виждат какво се случва из европейските столици.

В ПОМОЩ НА…

Кулоарна клюка се завъртя през седмицата. В дъното на атаката срещу лидера на СДС Пламен Юруков стоял водещият на сутрешния блок на БТВ Николай Бареков. Няма разговор от последните седмици в който независимо от темата да не намесил агентурното минало на Юруков. С верни съратници амбициозния младеж спретнал комплота, за да чисти дясното пространство и да помага на столичния кмет.

 

КРЕДИТЕ, КРЕДИТЕ

Задълженията на българите в средата на годината възлизат на 10 млрд.
лв., показва редовният доклад на "Индъстри уоч" за богатството на
домакинствата през второто тримесечие на 2008 г. За подготовката му са
използвани данни на БНБ, КФН, НСИ, взаимни фондове и др. Задълженията
основно се състоят от банковите кредити, които хората трябва да
погасяват, и дълговете към лизинговите дружества. Ръстът им спрямо
второто тримесечие на 2007 г. е около 3 млрд. лв

 

ТОПЛО  

Продължава затоплянето на германо-руските отношения. Германският канцлер Ангела Меркел планира през август посещение в руския град Сочи, съобщи говорителят на германското правителство Улрих Вилхелм.  Меркел е в отпуск до 13 август и веднага след това ще отлети за срещата.

 

 

СПИСЪЦИ ЗА ОТВЛИЧАНЕ

Криминалният контингенг в България събира трескаво информация за
бизнеса и вече има списъци за отвличане. Това заяви експертът по
сигурността към Столичната община Иван Бояджиев. Според него в
страната има няколко групи за отвличания, като в момента групата, коята оперира в
София е най-силна. „СИК и ВИС бледнеят пред софийската група”, отсече той. Бояджиев не коментира дали именно тази група носи
отговорност за отвличането на Ангел Бончев и съпругата му – Камелия.

 

 

 

ДОМАШНО НАСИЛИЕ


Фермери бяха бити от полиция из цялата страна. Повод за сблъсъците станаха неизплатени субсидии още от месец март. Протестиращ кравар закла публично добичето си близо до село Алтимир, Врачанско и по повода беше отведен в районното. Е с бой ли ще ги решаваме нещата господа управляващи. А следващото правителство начело с Бойко Борисов си трае.

 

БРАВИСИМО

Федералният конституционен съд на Германия отмени забраните за тютюнопушене в малки барове и клубове, съобщи ВВС.Съдът подкрепи жалбите срещу забраните за пушене в Берлин и в провинцията Баден-Вюртемберг, Югозападна Германия. И на двете места бяха въведени рестрикции за пушене от началото на годината, но сега ограниченията могат да бъдат преразгледани. Цигарите ще бъдат отново разрешени в барове и клубове, по-малки от 75 квадратни метра, където не се сервира храна. Съдът даде време на Берлин и Баден-Вюртемберг до 2009 година да изработят нов закон срещу тютюнопушенето.Жалбите бяха внесени от собствениците на два бара в Тюбинген и Берлин, които заявиха, че забраната нанася щети на бизнеса им.  Решението на съда е нещо като прецедент за Германия, тъй като в
повечето провинции съществуват подобни забрани за пушене и те не са
отменени. В цялата страна има и ограничение за пушене в правителствени сгради. Който не иска да ходи в такъв бар да ходи в други. Аман от регулации.
 

 

 КОТЛЕТО КЪКРИ

 

Сериозно напрежение зрее в Турция. Конституцинния съд реши да не забранява  управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/, а само да и отнеме 50% от държавната субсидия. Съмненията за проислямисткия уклон на премиера Ердоган и водената от него партия вбесяват военните, които са пазителите на светския режим в Турция. Арестуваните за подготвяни преврат преди месец висши офицери се превърнаха в жертви в борбата между проевропейското и проислямистко крило в турската политика. Ясно е, че страната се тресе от разделението и няма изгледи нещата да приключат добре.

 

 

ПАЗЕТЕ СЕ 

Броят на болните от СПИН по света достигна 33 млн. души пише се в разпространения годишен доклад на ООН. СПИН продължава да бъде основната причина за смъртността в Африка, където живеят 67% от заразените с ХИВ. В Китай, Русия и Украйна броя на заразените бързо нараства. В Украйна темповете на разпространение на ХИВ са два пъти по-големи от тези през 2001 г. В Източна Европа и Централна Азия броят на ХИВ-заразените деца и възрастни е достигнал 1.5 млн. души, при което почти 90% от тях са жители на Русия и Украйна. Само през 2007 г. в този регион със СПИН са се заразили около 110 000 души.

ДА ОТИДЕШ В РИМ И ДА…

От сега нататък верните по целия свят ще могат да резервират
предварителното си участие в аудиенциите и литургиите на Папа Бенедикт ХVІ по
електронен път, чрез Интернет. Новата он-лайн възможност дава Префектурата на
Папския дом, ръководена от архиепископ Джеймс Харвей, чрез сайта www.vatican.va
на посочените в него езици. Сред церемониите,които са безплатни, фигурират
традиционната Генерална аудиенция всяка сряда, папските литургии на площад
Св.Петър или във ватиканската базилика. Изключение прави неделната молитва
Ангел Господен, която се провежда на площад Св.Петър и за която няма нужда от
предварителна резервация. Ватиканският сайт съдържа и документа, който трябва
да се попълни и представи на входа, а преди това да бъде изпратен по факса на
посочения номер. Билетите могат да се получат от бюрото за папските аудиенции,
намиращо се на Бронзовата врата, в дясно на ватиканската базилика и колонадата
на площад Св. Петър.


 

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

АЙСБЕРГ 134 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 133 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 132 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 131 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 129 КРАТКИ НОВИНИ 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1308

Posted by on юли 30 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.