АЙСБЕРГ 133 КРАТКИ НОВИНИ

ДЖЕФРИ ВАН ОРДЕН – СТАР ЗАЩИТНИК НА БЪЛГАРИЯ 

Това е огромно разочарование. Отнесохме се приятелски с България и подкрепяхме нейното присъединяване, макар да знаехме, че тепърва има да се предприемат мерки за преодоляване на редица проблеми – най-вече организираната престъпност и корупцията. И няма как сега липсата на напредък в тези области да не ни разочарова много. Това каза в интервю за „Преди всички” на БНР. Кофти!

OБЕДИНЕНИЕТО ЗАПОЧНА 

Независимият депутат Марио Тагарински отново е член на парламентарната група на ОДС, след като преди време беше изхвърлен оттам заедно с Мария Капон и Александър Праматарски по предложение на Петър Стоянов и с почти единодушно гласуване на групата. Брех и развръзка. Близкия до ГЕРБ Димитър Абаджиев вероятно също ще бъде поканен да се присъедини към парламентарната група на ОДС. След като напусна Костов и ДСБ Абаджиев стопли отношения с Бойко Борисов. Неговият съидейник Николай Младенов стана евродепутат и се присъедини към герберите, а Абаджиев според мълвата се изпокарал зверски с Цветан Цветанов. Последният не можел да го понася и с това предопределил политическото му бъдеще при Бойко.

РАДОВАН КАРАДЖИЧ   

Драган Дабич е Радован Караджич.

 

Сръбският вестник "Блиц" съобщи  подробности около задържането и поведението на бившия лидер на босненските сърби Радован Караджич.

Изданието твърди, че при арестуването му в автобус № 73 в понеделник вечерта Караджич е твърдял, че се казва Драган Дабич, но пред следователите признал, че е Радован Караджич.  "Ех, съжалявам, че не издържах до края на тази година. До тогава Международният трибунал в Хага щеше да бъде закрит и аз щях да съм спокоен до края на живота си", казал пред следователя Караджич, който е обвинен в извършването на военни престъпления и геноцид по време на войната в Босна и Херцеговина.
В продължение на 13 години той се укриваше успешно, а само за месец, откакто полицията тръгнала по петите му сменил четири апартамента в Белград.
Радован Караджич имал два сайта в интернет, където били публикувани номерата на двата му мобилни телефона.
В сайта си, под името Драган Дабич предлагал лечение за различни здравословни проблеми като – нарушена сексуална активност, депресия, диабет, астма, епилепсия и аутизъм. Неговото основно послание в сайта било "Винаги може да се помогне".

 

ПЪТНИКО СВИДЕН…

Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата от три години лишаване от свобода при първоначален общ режим на бившия депутат Владимир Кузов. По този начин потвърди дадената вече присъда на Софийския градски съд. Решението на САС подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

ОХ СЛЪНЦЕ, ОХ ТОК

Малък правоъгълник със слънчеви батерии, разположен в Сахара, може да се окаже най-ефикасното решение на проблема с емисиите на въглероден диоксид в Европа, като се използва колосална мощ на слънцето, смятат британски учени, цитирани от в. "Ел мундо".
Според тях получената по този начин чиста електроенергия ще е достатъчна да задоволи нуждите на цяла Европа. "Улавянето" само на 0,3% от слънчевата светлина над Сахара и пустинните области в Близкия изток ще генерира енергия за Стария континент, заяви Арнулд Джегър Уолдън от Института по енергия към Еврокомисията пред участниците Открития форум Евронаука-2008 в Барселона. Като част от план за проучване на обновяеми източници на енергия учените призовават за изграждането на серия от огромни соларни паркове, в които да се произвежда електричество или чрез фотоклетки, или чрез загряване на вода за задвижване на турбините на топлоцентрали. /БГНЕС

 

МАЛКО ЗА ОБЩА КУЛТУРА 

Териториалните претенции за необитаемата група от скалисти острови отново разпали дългогодишния спор за суверенитета върху тях, между Япония и Южна Корея. В знак на протест Южна Корея, която контролира оголените вулканични скали, отзова посланика си от Токио. Японското посолство в Сеул пък стана прицел на ежедневни демонстрации.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

АЙСБЕРГ 133 КРАТКИ НОВИНИ 

 

АЙСБЕРГ 132 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 131 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 129 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 128 КРАТКИ НОВИНИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1293

Posted by on юли 25 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.