АЙСБЕРГ 128 КРАТКИ НОВИНИ

КЕНЕФИТО

Тримата членове на борда на директорите на болница „Шейново” в София са се разписвали за по 20 000 лева заплата на месец. Тримата доктори са Димитър Драгиев, Здравка Богословова и Чавдар Петков. Столичната община ги уволни преди седмица, но те ще запазят постовете си още 2 месеца, докато съдът впише обстоятелствата по проомяната. Да взимат и по 50 бона. Но в частния сектор. Грехота е с високите пари от осигуровките да ни дерат кожите. Да не говорим, че никъде няма да ви оперират без да дадете някоя и друга хилядарка неофициално.  

ЗАДНА ГАРА

СДС предложи купуването на гласове да стане тежко криминално престъпление и наказанието да е до 8 години затвор. Сините вече внесоха в парламента предложението си. Жалко, че нямат връзка с центъра останалите демократи. Човек и да иска пак ще намери начин да си продаде гласа. В Казанлък вече има Граждански договори за агитационна дейност. Цената е 150 лв. Всичко е законно. Седесарите пак закъсняха с няколко обиколки от реалността. Вместо да правят някаква политика да накарат бившия си електорат в София, Варна и Пловдив да гласува, те се юрнаха да вкарат няколо мангала в затвора. Егати и реформаторите.

РЕВЕРАНС И КЛЕТВА

Нов реверанс към държавния глава Георги Първанов направи столичния кмет Бойко Борисов, като заяви, че президентът е човекът, който най-много демократизира БСП.  След тирадата от объркани хвалебствия и нападки, отново не стана ясно каква е политическата позиция на кмета вчера, днес и утре. Той поне пак се закле, че ГЕРБ  не биха направили  коалиция както с БСП, така и с ДПС. Ще видим.

ВУНДЕРКИНДИ

Ако имате амбиции за детето си естествено е да му осигурите прилично образование, което да получи в престижно школо. Помислете дали да го запишете в Техникума по подемна, строителна и транспортна техника в София. След проведените матури по български език и литература средният успех на целия випуск е 2.89 (!!!). Не се блещете – има такава оценка. Във врата на елитно училище дишат СОУ „Никола Вапцаров” – Бенковки с 2.96, Професионалната гимназия по селско стопанство в гр. Куклен с 2.97, ПГСИ „П.Пенчев” в Бургас в 2.99 и  рекордьора от Хасково пак по селско стопанство, който е успял да мине заветната тройка с 3.01. На успелите честито!

МРЪСЕН РАСИСТ С НЕКОРЕКТНО ГОВОРЕНЕ

Произведенията на Марк Твен ще бъдат иззети от много училищни библиотеки в САЩ по решение на учителски и родителски съвети, съобщи руската телевизия ОРТ. Писателят е обвинен в нещо, срещу което сам се е борил цял живот – в расизъм, тъй като използва думата “негър” в произведенията си. Твен е обвинен – ни повече, ни по-малко – в расизъм и в използване на политически некоректни думи, доколкото по времето на писателя други наименования на негрите в Америка не е имало, коментира ОРТ. Още преди няколко десетилетия в САЩ започнаха забраните на книги, които не са с политическо коректно говорене. „Чичо томовата колиба” например е сред детските произведения, които децата в Свободните щати няма да видят.

КЪДЕТО ПЛЮЯ НЕ ЛИЖА

Лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов изпрати открито писмо до лидера на ДСБ и бивш премиер Иван Костов. В него той казва, че „ГЕРБ и ДСБ са партии с обща политическа кауза и сходни политически ценности”.

КАК ГИ ПРИЕХА В ЛИБЕРАЛНИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ

НДСВ  предложи гласуването на следващите избори да става с пръстов отпечатък на гласоподователя. Аргументите на царистите са, че по този начин ще се избегнат фалшификации в изборния процес. Според тях  биометричните данни ще решат и въпроса с т.нар. “мъртви души” по време на изборите и въобще с опорочаването на изборния процес. Въвеждането на биометричните данни и без това трябва да се случи до лятото на следващата година според договореностите за новите паспорти, които трябва задължително да имат и биометрични показания за личността. Помни ли някой тия либерали ли бяха, монархисти ли, чекисти, антиутописти…

 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

АЙСБЕРГ 127 КРАТКИ НОВИНИ  

 

АЙСБЕРГ 126 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 125 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 124 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 123

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1198

Posted by on юни 19 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.