АЙСБЕРГ 126 КРАТКИ НОВИНИ

БОРИСОВ НЕ ЗАЩИТАВА СВОИТЕ

 

В сутрешния блок на БТВ, като гост се появи Валентин Петров. Както често прави, за да поддържа медийно присътстие по телефона се включи  кметът Бойко Борисов. По време на скандала в МВР той запази мълчание и отказваше официално да вземе страна. Един от основните действащи лица обаче – Ваньо Танов е общински съветник от неговата партия ГЕРБ.

Борисов  застана на позицията на Валентин Петров и бившия МВР-шеф Румен Петков. “Целта не беше Валентин Петров, целта беше Румен Петков, но се стигна и по-далеч, дори и до вот на недоверие на правителството. Едва ли е важно, кой точно е движел тези процеси. Определени хора се опитаха да създадат тази ситуация и доста сериозно поработиха по този въпрос”. Междувременно членове напуснаха ГЕРБ Велико Търново, заради областния председател и шеф на колбасарка фабрика, който давал купони на общински служители, за да пазаруват от неговото производство. В Ловеч пък бе изключена общинската съветничка от ГЕРБ  Христинка Карапанчева, заради работа за други полтически сили.

НОВО НАСТОЯТЕЛСВО НА УНИВЕРСИТЕТА В СВИЩОВ

Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев,  бившият НДСВ министър Димитър Калчев, Светлозар Петров – бизнесмен, Атанас Фурнаджиев, шеф на „МотоПфое” и Пенчо Пенчев също бизнесмен са  новите имена в настоятелството на Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов” в Свищов . В момента тече процедура за оборудване на техен специален кабинет, за да може те да изпълняват своите функции, коментира ректорът доц. Величко Адамов пред радио Фокус. Новата тенденция е бизнесът да влезе в университетите. Де да беше и кристален.

ЯПОНЦИ, КЪПЕТЕ СЕ 1 МИН ПО – МАЛКО

Ако японците започнат да се къпят с по 1 минута по – малко на ден, ще помогнат за петенето на енергия и за редуциране на газовете, създаващи парниковия ефект. Препоръката е написана в доклад на преавителството, предаде Ройтерс. Като цяло японските домакинства изразходват по – малко енергия от тези в САЩ и Европа, пише в документа. В същото време обаче консумацията в Страната на изгряващото слънце се е увеличила с 44% за периода 1990 – 2005г.

В Япония по традиция членовете на семейството се измиват извън ваната, след което се потапят в нея в гореща вода. Тя обаче се използва и от следващия член на семейството. Според доклада използването на гореща вода в баните и кухните е 39 на сто от консумираната енергия в японските домове. В Европа основната част от енергия се гълта от отоплението и климатиците. Различни мерки за пестене ще се обсъждат през юли на срещата на Г-8 в Япония.

 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

АЙСБЕРГ 125 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 124 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 123

 

АЙСБЕРГ 122

 

АЙСБЕРГ 120

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1156

Posted by on юни 5 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.