АЙСБЕРГ 125 КРАТКИ НОВИНИ

ДА ИЗСЕЧЕМ ГОРИТЕ ДО ДУПКА!

Без грам свян шефът на Агенцията по горите от БСП – Стефан Юруков заяви, че заменките с гори са ОК. Добрата работа на Юруков с друг виден представител на БСП и член на кръга Станишев – смолянската кметица Дора Янкова личи от инициативата им за замяна на 10 хил.дка. общински гори срещу 8 хил.дка държавни гори на връх Перелик. И нали се сещате после как с едно решение на общинския съвет в Смолян горите ще се изсекат и застроята. Това не са хора!

 

УДАР НА КОЛА ИЛИ ИЗНАСИЛВАНЕ

 

Телата на убитите сестри от Пазарджик бяха ексумирани през седмицата от нова група съдебни лекари. При аутопсията при смъртта преди 2 години се оказа, че били бити и изнасилени. Сегашната експертиза  показала, че ги била блъснала кола. Редакционният ни коментар е, че едната експертиза е правена от абсолютни, тотални, некадърни санитари (защото в случая не можем да наречем лекари хора, които не различват удар с кола от изнасилване). Единствено не знаем, кой от двата екипа заслужи по-горните епитети.

 

 

КОФТИ ТРЕНД

 

Рецесията на американската икономика има неочаквани проявления. Драстично се е увеличил броя на хората без здравни осигуровки, съобщи Ройтерс. По последни данни над 13.7 милиона  млади американци от 19 до 29 години са без никакви здравни осигуровки.  Така  неосигурените до 65 годишна възраст стават над 30 %. След 65 годишна възраст всеки гражданин влиза във Федералната програма за медицинско осигуряване. Властите изчислили, че 47 милиона американци нямат здравни осигуровки.

 

СВЕРКА НА ЧАСОВНИКА

Извадки от изказване на Красимир Премянов в Бургас от 30 Май

В момента българското население намалява, а в същото време се увеличават
ромите, които са без образование и не искат да работят.
Правителството трябва да вложи усилия и да не
допусне второ Косово в България, каза по време на срещата с обществеността в
Бургас Красимир Премянов от Висшия съвет на БСП. Има райони в страната, които
са под влиянието изцяло на ДПС, а населението се ислямизира.
Ако не искаме да станем второ Косово, не бива да
допускаме създаването на анклави на религиозени етнически принцип в страната

 

 

 

СКОПСКИ ДИАЛЕКТ

 

Така нареченият македонски език на скопяните носи фалшиво име. В действителност е сърбизиран български диалект – това смята Георгиос Бабиньотис, бивш ректор на университета в Атина, цитиран от гръцкото радио Алфа. Скопяните, възползвайки се от съседството си с Македония, искат да злоупотребят с името, за да изместят произхода си към гръцки територии и към гръцката култура, преследвайки иредентистки цели и други облаги. Така гръцкият езиковед, автор на Речник на гръцкия език и бивш ректор на Атинския университет Георгиос Бабиньотис и историкът Сарандос Каргакос обясниха пред гръцкото радио “Алфа” какво означава “македонски език”, откъде произхожда и как скопяните правят и невъзможното, за да бъде наречен езикът им и знамето на страната им “македонски” (фокус нюз)

 

 

ОТНОВО ХОМО ПРОПАГАНДА СРЕЩУ ТРАДИЦИОННИЯ МОРАЛ

 

В Берлин беше открит паметник на “розовите триъгълници” – с този знак са белязани хилядите хомосексуалисти, преследвани от нацистите. Паметникът е за споемен на  гейовете и лесбийки, които между 1933 и 1945 г. са били преследвани заради сексуалната си ориентация. Статуята беше открита от кмета на Берлин Клаус Воверайт, който е отявлен хомосексуалист и поддържа хората, които правят секс по този начин.  Паметникът е на стойност 450 000 евро (!!!)  и е финансиран от държавния бюджет. Той представлява бетонна скулптура с прозорец, през който минувачите ще могат да виждат чернобял видеоматериал, показващ “вечна целувка” между двама мъже. Предвидено е след две години на негово място да бъде сложен друг филм, този път с целувка между две жени. Хомосексуалността е била изцяло извадена от германския Наказателен кодекс едва през 1994 г. Дотогава тя се е третирала като закононарушение, отбелязва Франс прес.

 

 

НЕ Е ЛУД, КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА

 

Необичайно високите цени на горивото все по-често стават причина за стачки и акции на протест по цял свят, пише “РБК Дейли”.” В България  основна причина за рекордните цени станаха високите данъци отбеляваз изднието. Цените на суровината за 2007 година се повишиха с 12 % за разлика от съседна Румъния, където ръстът състави 4 %. Сега българските превозвачи ще бъдат принудени да изразходват за бензин половината от своите разходи. Резултат от протестните действия, по време на които бе блокирано движението в 14 града, в това число и в София, стана съгласието на местните власти да замразят действащите акцизи до 2010 година. Рекордно полицейско присъствие, около протестиращите шофьори беше забелязано от наш репортер. „Ако така охраняваха и гражданите нощем… „- възкликна случаен минувач.

 

 

СТОПЛЕНА МАНДЖА

 

Приемането на обща декларация по международни въпроси, около 400 важни споразумения, в това число за доставки на руски уран в Китай, които ще донесат на Русия над 1,5 млрд. долара, допълнителна помощ от Русия за пострадалите при земетресението в провинция Съчуан – това са основните резултати от официалната визита на новия руски президент Дмитрий Медведев в Китай. Спроред водещи политически анализатори смяната на курса между непримиримите врагове е индикация за промени и на световната шахматна дъска.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

АЙСБЕРГ 124 КРАТКИ НОВИНИ

 

АЙСБЕРГ 123

 

АЙСБЕРГ 122

 

АЙСБЕРГ 120

 

АЙСБЕРГ 119

  

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1129

Posted by on май 30 2008. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.